Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la 19 Noiembrie 2017
Partidul Liberal
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 24 Iulie 2017, ora 13:53

REACȚII DIN TIRASPOL / Chișinăul vrea să afle cine toarnă informații transnistrenilor

Marime Font

Informațiile pe care Evgheni Șevciuk le-a prezentat organelor de drept din Moldova, pot fi cruciale în problema reintegrării țării.

Acest lucru este raportat de către unele surse din Chișinău. Fostul șef al regiunii Transnistriene după ce a revenit la Chișinău a fost anchetat de către procuratură. Un subiect abordat de către reprezentanții organelor de drept a fost securitatea țării.

Amintim că Șevciuk în calitate de Președinte deține informații detaliate cu privire la activitatea forțelor armate ale Transnistriei și ale trupelor rusești, a căror prezență este consideră de către oficialii de la Chișinău inadmisibilă.Un subiect separat, cărui Chișinăul îi acordă o atenție deosebită este modaliatatea de funcționare a serviciilor speciale transnistrene și informațiile care ar putea compromite elita moldovenească. Chișinăul este interesat în dezvăluirea canalelor de informații care vin din Chișinău la Tiraspol.

Potrivit jurnaliștilor moldoveni, Evgheni Șevciuk este păzit în mod constant de către forțele de securitate din Republica Moldova, inclusiv călătoriile cu mașina.

Sursa: dniester.ru

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lac în puț

Atunci când se ivește prilejul să călătoresc, fie şi pentru câteva zile, prefer să mă rup de tot ce se întâmplă în R. Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul