Film

Recomandare de film: „URZEALA TRONURILOR”, sezonul 7, un serial-fenomen care a cucerit milioane de oameni din lumea întreagă

Arya îi otrăvește pe lorzii Casei Frey, drept răzbunare pentru masacrul de la Nunta Roșie. Umblătorii Albi se în­­dreap­­tă spre Zid. Jon Snow a fost numit Regele Nordului, după ce a redat Winterfell-ul Casei Stark. La Hightower, Sam­­well fură cărți care-i dezvăluie in­­formații despre sticla dragonului. La King’s Landing, capitala Celor Șapte Regate, Jaime îi vorbește lui Cersei despre necesitatea crucială a aliaților. Daenerys, Mama Dragonilor, se pregăteşte să urce pe Tronul de Fier (doar a aş­­tep­­tat o viaţă întreagă „să-şi împlinească destinul“). Gray Worm și Missandei își declară dragostea. Obara și Nymeria Sand sunt uciși, în timp ce Ellaria, Tyene și Yara sunt capturați.

Fenomenal. Dacă nu te-au dat peste cap toate aceste enunțuri, înseamnă că urmărești „Urzeala tronurilor“ și că ai văzut „Dragonstone“ și „Stormborn“, primele două episoade din sezonul 7, care a debutat de curând pe HBO. Altfel nu ai avea cum să pricepi ceva din puzderia de personaje și acțiuni (des­­fă­­șu­­rate simultan în Cele Șapte Regate, pe Zid și în Est), ce definesc acest serial-fenomen, care a cucerit milioane de oameni din întreaga lume.

Numai la premiera sezonului 7, din 16 iulie, s-a înregistrat, conform CNN, un număr-record de 16,1 milioane de telespectatori (mai mare cu 50% faţă de cel înregistrat de premiera celui de-al şa­­se­­lea sezon al serialului, din 2016).

Adaptare a poveștii medievale imagi­­nate de scriitorul George R.R. Martin în seria de romane fantasy „A Song of Ice and Fire“, „Urzeala tronurilor“ a primit până acum nu mai puțin de 38 de pre­­mii Emmy, dintre care 12 numai în 2016 pentru: cel mai bun serial de dramă, cea mai bună regie (Miguel Sapochnik), cel mai bun scenariu (David Benioff şi D.B. Weiss) etc.

Hibernal. Bine-cunoscutul motto al casei Stark, „The Winter is Coming“, de­­vine, și în sezolul 7, expresie-cheie, ce simbolizează permanenta stare de pre­­gătire a clanului Stark, în aștep­­ta­­rea, pe de-o parte, a anotimpului rece, iar, pe de altă parte, a celor mai ne­­do­­riți mu­­sa­­firi, Umblătorii Albi (care se pot întoarce numai iarna). Creaturi de gheață umanoide născute în urmă cu mii de ani, despre care unii cred că sunt le­­gende, dar pe care alții le-au văzut („în carne și oase“ sau în pro­prii­le viziuni), Umblătorii Albi chiar se întorc. Acești zombi fără minte pe care aproape nimic nu-i poate răpune (atunci când Sam a reușit să omoare unul a fost un moment de maximă importanță) trezesc panică în viețile tuturor, unii căutând să se ascundă, alții gândind planuri de re­­zistență. Cert este că numai aliindu-se toate cele patru mari case (Stark, Lannister, Bara­­theon şi Targaryen) – care s-au luptat de-a lungul vremii pentru coroană, Tronul de Fier sau indepen­­den­­ță – vor putea face față dușmanilor albi.

O luptă de proporții este, așadar, iminentă, intrigi complexe continuă să se țeasă, realismul își dă mâna din nou cu fantasticul pentru a crea imagini fără cusur. Suspansul este în creștere, personajele nu încetează să surprindă prin limbaj, caracter, mentalitate (este frapant să vezi cât de ciudate sunt relațiile dintre membrii aceleiași familii, care se adoră, se urăsc, uneltesc unii împotriva altora).

Real. Femeile par a dobândi acum mai multă putere: „Nu putem apăra Nordul dacă doar jumătate din popu­lație lup­­tă“, spune, îndemnând prin aceasta și femeile la luptă, Jon Snow, reprezentant important al familiei Stark (care, asemenea celorlalte trei mari familii, tânjește după Tronul de Fier din regatul Westeros). 

newmoney.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *