CSI / Rusia

Recompensă de 30 de milioane dolari în schimbul numelor celor care au doborât avionul malaezian în Ucraina

Informația privind recompensa a apărut pe site-ul oficial al acestui birou de detectivi din Germania, cu sediul în orașul Bad Swartau (Schleswig-Holstein). ‘Wifka a primit misiunea de a stabili circumstanțele în care a fost doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines. Clienții au pus la dispoziția sa 30 milioane de dolari ca recompensă pentru informațiile despre această crimă și eventualele dovezi’, menționează biroul pe site-ul său.

În mod concret, detectivii germani sunt interesați de cine a dat ordinul ca avionul malaezian să fie doborât și cine a luat parte nemijlocit la această acțiune; ce s-a întâmplat mai târziu cu toate aceste persoane, tipul de armă utilizat și cine acoperă această crimă.

Numele clienților nu a fost făcut public. Potrivit agenției de detectivi germani, suma de 30 de milioane de dolari a fost depusă deja într-un cont bancar special la Zurich (Elveția). ‘Recompensa ar putea fi ridicată la Zurich sau, la cerere, în alt loc’, se mai spune în textul amintit.

Mai mult, clienții sunt dispuși să asigure o nouă identitate celor care vor oferi aceste informații.

La rândul său, Wifka recomandă potențialilor informatori maximum de prudență, în special de a nu divulga informații importante prin e-mail sau telefonic, ci a menține contactele prin avocați.

Reamintim că, avionul malaezian, cu 298 de persoane la bord, dintre care mai mult de 190 erau cetățeni olandezi, a fost doborât într-o zonă controlată de rebeli proruși, în apropiere de Donețk, cu o rachetă sol-aer al unui sistem avansat care ar fi fost livrat de Rusia insurgenților proruși. Moscova neagă orice implicare a sa în această tragedie, atribuind întreaga responsabilitate Kievului.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *