Social

Reguli de călătorie peste hotare în perioada sărbătorilor

Recomandarea este lansată de Centrul Internaţional „La Strada”, care administrează deja de 15 ani Linia fierbinte pentru o migratie sigură – 0 800 77777.

Totodată, pentru siguranța proprie, persoanele care planifică o călătorie în scop turistic, spun specialiştii, ar trebui să îşi noteze adresele misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în țara de destinație, dar şi să se informeze despre situaţia de securitate zona pe care o vor vizita. Acest lucru poate fi făcut accesând pagina web a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.
Potrivit aceleiaşi surse, înainte de fiecare călătorie trebuie verificată valabilitatea documentelor de călătorie. Acestea trebuie să fie în stare bună şi să se evite păstrarea loc în acelaşi loc cu banii sau cardurile bancare. La fel de important e ca turiştii să se informeze despre specificul obiceiurilor şi legislaţiei din țara respectivă, fiind conştienţi că necunoaşterea acestora nu scuteşte de pedeapsă sau urmări neplăcute.
Deosebit de important, mai spun reprezentanţii Centrului Internaţional “La Strada”, este să nu acceptaţi să transportați bagaje ale unor persoane necunoscute, deoarece există riscul ca acestea să conțină produse interzise. Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră mijloace suficiente pentru întreținerea proprie și a membrilor familiei, după caz.

Pentru orice alte informaţii ce ţin de deplasarea în siguranţă peste hotarele Republicii Moldova, fiecare doritor este îndemnat să apeleze gratuit Linia fierbinte pentru migraţie sigură – 0 800 77777 sau să contacteze un consultant accesând www.migratiesigura.md. Apelurile de peste hotare sunt aşteptate la numărul de telefon 0 (22) 23 33 09.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *