Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la 13 Decembrie 2017
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 15:02

Rețineri într-un dosar de evaziune fiscală comisă de producători de mezeluri

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Trei persoane au fost reținute în cadrul unei cauze penale pornite în luna mai anul curent pentru neachitarea către bugetul de stat a impozitelor și taxelor în proporții deosebit de mari de către un șir de companii specializate în producerea mezelurilor. În timpul perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici vizați, au fost depistate și ridicate mijloace bănești necontabilizate în sumă de peste șapte milioane de lei, dar și mezeluri alterate și tone de carne fără acte de proveniență, transmite IPN.

Oamenii legii au stabilit că mai mulți agenți economici gestionează o schemă frauduloasă prin care producerea materiei prime se face contra bani în numerar, în lipsa actelor de proveniență, fără contabilizarea operațiunilor economice, bonurilor de plată, cu scopul de a diminua impozitele și taxele plătite la bugetul de stat.

Șeful Direcției investigarea infracțiunilor economice MAI, Alexei Bacuș, a declarat în cadrul unei conferințe de presă joi, 7 decembrie, că au fost identificate trei persoane implicate, cu vârsta cuprinsă între 30 și 54 de ani. Materia primă folosită la producerea mezelurilor era procurată atât de la producători autohtoni, cât și de peste hotare. O bună parte a mărfurilor de peste hotare erau introduse ilegal, preponderent prin regiunea transnistreană. De asemenea, s-a stabilit că producătorii de mezeluri foloseau carne alterată sau carnea unor animale care urmau să fie sacrificate pentru că erau bolnave.Șefa Centrului municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică, a spus că în secția de producere a mezelurilor s-a depistat că pe ramele unde erau produsele finite lipseau fișele cu date referitor la denumirea produselor și date despre finisarea procesului tehnologic. Mai mult, unele produse au fost etichetate cu dată din viitor. Din 68 de probe de carne și mezeluri, 21 de probe sunt pozitive la indicatorii microbiologici, adică au fost depistați microbi. A fost depistată depășirea normei de nitriți și fosfați la unele produse prelevate.

Investigațiile pe marginea acestui caz continuă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul