Actualitate

Remediul miraculos pentru pietrele la rinichi

Apa este cel mai important fluid necesar organismului și de aceea avem nevoie de cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi. Și, deoarece corpul nostru este format din 70% apă, ea este necesară pentru îndeplinirea funcțiilor.

Atunci când corpul nu are suficientă apă, pielea devine deshidratată și își pierde strălucirea, cantitatea de urină scade și apar multe alte probleme. Cauza principală a tuturor acestor probleme este acumularea de toxine, pe care organismul nostru nu reușește să le elimine. Cei care sunt responsabili de îndeplinirea acestei funcții sunt rinichii.

Rinichii au nevoie de suficient de multă apă pentru a funcționa corespunzător și pentru a elimina toxinele acumulate în organism. Dar atunci când apa lipsește, se formează pietrele la rinichii, care sunt provocate de excesul de minerale.

Principalele trei cauze a formării pietrelor la rinichi sunt deshidratarea, ereditatea și alimentația. Însă, pietrele la rinichi pot fi prevenite dacă începi să bei suc de pătrunjel.

Beneficiile pătrunjelului

Pătrunjelul este sursă bogată de flavonoide și are proprietăți antioxidante care previn daunele produse de radicalii liberi, iar acidul folic și vitaminele E și K combat calcificarea. În plus, pătrunjelul este un diuretic natural, eliminând toxinele și excesul de sare din organism. Uite cum poți folosi pătrunjelul în prevenirea și dizolvarea pietrelor la rinichi

Apă de pătrunjel

Ai nevoie de:
– 2 legături de pătrunjel
– sucul de la o lămâie
– ½ castravete
– 1 cană apă

Mod de preparare:

Pune într-un ibric apa din cană și dă-l la foc. După ce începe apa să fiarbă, pune în ea pătrunjelul spălat înainte și mai lasă-l ce mult 10 minute. Îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să se răcească. Curăță de coajă castravetele și taie-l felii. Adaugă feliile de castravete și sucul de lămâie în apă. Toarnă amestecul într-o cană de sticlă și dă-o la frigider peste noapte. A doua zi, strecori amestecul și poți să bei apa de pătrunjel.

Ceai de pătrunjel

Ai nevoie de:
– frunze de pătrunjel
– 250 ml apă

Mod de preparare:

Pune la fiert apa. Spală frunzele de pătrunjel și pune-le într-o ceașcă. Toarnă peste ele apa fierbinte, acoperă ceașcă cu o farfuriuță și las-o să facă infuzie 10 minute. Dacă vrei ca ceaiul să fie mai concentrat, las-o 15-20 de minute. Strecoară ceaiul și bea-l.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *