Politică

Renato Usatâi a fost învestit în funcţia de primar al municipiului Bălţi

Renato Usatâi declară că tinerii trebuie susţinuţi şi la Bălţi va fi creat un centru inovaţional. De asemenea, noul primar al municipiului Bălţi şi-a propus să lupte pentru ca sălile de jocuri din municipiu să dispară.

Noul şef al Primăriei Bălţi s-a declarat nemulţumit de faptul că Primăria gestionează un buget foarte mic, comparativ cu necesităţile orăşenilor. „Vom cere în primul rând majorarea acestuia. Nu este normal că cetăţenii municipiului aduc la bugetul de stat peste un miliard de lei, iar Primăria gestionează sume atât de mici, vom rezolva această problemă”, a specificat Renato Usatâi.

Primarul a adăugat că nu va permite ca întreprinderea germană Draexlmaier să plece, aceasta confruntându-se cu probleme în activitate din cauza aerului poluat de o companie producătoare de vinuri din municipiu, şi a adăugat că activitatea acestei companii străine va fi protejată. „Dar şi oricare alt investitor care va crea locuri de muncă aici va fi protejat. Voi avea grijă de investitori ca de copiii mei”, a încheiat Renato Usatâi.

Politicianul a specificat că nu se va deplasa cu automobilul de serviciu, şi că îl va acorda unui funcţionar care are mai mare nevoie. De asemenea, a promis că în viitorul apropiat va procura din banii săi un troleibuz nou în Bălţi, spunând că oraşul mai are nevoie de cel puţin 10 troleibuze.

Renato Usatâi a fost ales în funcţie din primul tur al alegerilor locale cu peste 70% din voturile exprimate la Bălţi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *