Economie

Rep. Moldova şi SUA au semnat Acordul de cooperare privind facilitarea implementării prevederilor FATCA

Actul prevede îndeplinirea obligaţiilor fiscale cu privire la conturile străine.

În abordarea fiscală internaţională, FATCA a devenit un standard la nivel global în ceea ce priveşte măsurile de combatere a evaziunii fiscale, tot mai multe ţări încheind astfel de acorduri.

Importanța evenimentului ține de faptul că semnarea acestui Acord va genera îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare a părţilor, precum şi alinierea Republicii Moldova, de rând cu celelalte state ale lumii la standardul internaţional FATCA.

Acordul Interguvernamental FATCA semnat de către Republica Moldova și SUA, prevede că, instituţiile financiare din domeniul financiar bancar şi nebancar, care cad sub incidenţa prevederilor FATCA, să raporteze Serviciului Fiscal al SUA informaţii despre conturile financiare deţinute de către contribuabilii americani sau de către entităţile străine cu acţionariat format în mod substanţial din contribuabili americani.

În caz contrar, instituţiile respective vor trebui să reţină la sursă cuantumul de 30% din valoarea tuturor plăţilor din SUA către instituţiile neparticipante FATCA şi către deţinătorii de conturi care refuză să dezvăluie informaţiile necesare.

Sursa: bani.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *