Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 09:59
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 10:49

Replică DURĂ pentru Dodon după ce a anunțat că vrea să-l facă pe Băsescu persona non grata: „Hai, Dodoane fă-te de râs până la capăt!”

Marime Font

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, are o replică pentru șeful statului, Igor Dodon. Ultimul intenționează să-l declare pe președintele de onoare al PUN-ului, Traian Băsescu, persona non grata pe teritoriul RM. Vedeți mai jos replica deputatului Constantin Codreanu:

„1. Dodon anunță că vrea ca președintele Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova. Se pare că vizita noastră, de Ziua Națională a României, la Sadova, locul de nastere al socialistului, l-a scos din sărite. 

2. Pudelul lui Putin rămâne un individ care nu a făcut absolut nimic pentru cetățenii Republicii Moldova, cu excepția unor gesturi politicianiste penibile. Ah, da, uitasem, din când în când, participă și la inaugurări de grădinițe pe banii donați de românii de pe celălalt mal al Prutului. De fapt, a făcut ceva, totuși. A furat la greu din bugetul statului pe vremea când era Ministru al Economiei și Comerțului. Lucru demonstrat cu prisosință deja de mass media de la Chișinău.3. Dodon vrea să îl declare persona non-grata pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi: cetățenia română care le asigură acum posibilitatea de a munci sutelor de mii de basarabeni, bursele pentru tinerii din Republica Moldova care le oferă șansa unui parcurs profesional european, Cotul Morii, satul reconstruit din temelii, consulatele de la Cahul și Bălți, biroul consular de la Ungheni și chiar acele microbuze a căror donație este exploatată de alții vin ca urmare ale unei decizii luate pe vremea președintelui Băsescu privind ajutorul nerambursabil de 100.000.000 de euro acordat R. Moldova.

4. Hai, Dodoane, fă-te de râs până la capăt! Ai amenințat cu scoaterea examenului de bacalaureat. Ai amenințat cu interzicerea unioniștilor în R. Moldova. Ai amenințat cu război civil. Ai amenințat cu... Ai amenințat... 

5. Și pentru că astfel de amenințări nu ne sperie, ne vedem, mâine, la Bălți. Vorbim, bineînțeles, despre ReUnire, un proces care va trimite la coșul de gunoi al istoriei personaje jalnice precum Dodon, un trădător ordinar al neamului din care face parte, așa cum o declară chiar consătenii lui”, a declarat Constantin Codreanu pe o rețea socială. 


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 14 Decembrie 2017, ora: 04:13

MAŞINILE MÂNATE...

MAŞINILE MÂNATE... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md