Astăzi 25 Septembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 14:28
Abonamente

Actualitate 22 August 2017, ora 16:10

Reportera care a EXPUS muşamalizarea pedofiliei la BBC a fost găsită MOARTĂ

Marime Font

Liz MacKean, fostă reporteră britanică de investigaţie care l-a expus pe Jimmy Savile, precum şi protejarea pedofiliei la BBC, a fost găsită moartă. Ea avea 52 de ani.

MacKean a lucrat pentru BBC până la demisia sa în 2013, când directorii reţelei au decis să interzică importanta şi curajoasa investigaţie asupra pedofilului Jimmy Savile - fost relizator de emisiuni la BBC - , pentru a-l proteja pe acesta şi pe alţi pedofili.

Discreditată de establishment - etichetată ca nebună şi periculoasă -, MacKean a fost în cele din urmă reabilitată când adevărul despre pedofilia lui Savile a ieşit în cele din urmă la iveală în 2012, la un an după ce fosta reporteră a încercat să scoată la iveală crimele acestuia.BBC, care a blocat difuzarea investigaţiei lui MacKean şi a petrecut următorii câţiva ani încercând să îi distrugă reputaţia, a anunţat că aceasta a murit din cauza “complicaţiilor după un atac cerebral”.

Recunoscând că viaţa i-a fost ameninţată în perioada în care îi investiga pe Savile şi elitele BBC, MacKean a declarat că, de fapt, conştiinţa nu i-a lăsat nicio altă alternativă decât să urmărească adevărul şi să expună cultura pedofiliei. Mamă a doi copii, MacKean a considerat că a fost de datoria sa să procedeze în acest fel.

Când a devenit public faptul că BBC News a blocat difuzarea investigaţiei sale, MacKean a recunoscut pentru Panorama: “Am fost foarte nemulţumită că nu a fost difuzat materialul, deoarece am considerat că am discutat cu oameni care au meritat cu toţii să fie ascultaţi. Şi nu au fost ascultaţi”.

Liz MacKean este al doilea jurnalist de mare profil de la BBC care a murit în circumstanţe suspecte după expunerea adevărului despre cercul de pedofilie de la nivelurile superioare ale establishmentului. Jill Dando, fostă gazdă a emisiunii Crimewatch, a încercat la rândul său să îşi alerteze şefii cu privire la pedofilia practicată la BBC, avertizând că sunt implicate nume grele.

Dando, care avea 37 de ani, a fost împuşcată mortal, în 26 aprilie 1999, în faţa locuinţei sale din vestul Londrei. Asasinarea sa încă nu a fost elucidată.

Înainte să moară, Dando a predat un fişier unui director la jumătatea anilor 1990, ce conţinea dovezi că nume grele din BBC, inclusiv Savile, erau implicate într-un cerc de pedofilie. Cu toate acestea, conducerea reţelei a ales să muşamalizeze abuzurile comise împotriva copiilor, în loc să organizeze o investigaţie.

“Nimeni nu a vrut să ştie” atunci când Dando a scos la iveală presupusul cerc de pedofilie şi alte abuzuri sexuale comise la BBC, a mărturisit un fost coleg şi prieten.

http://epochtimes-romania.com 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 11:45

Trei minori reținuți după ce au furat un automobil parcat pe o stradă din Chișinău

Trei minori reținuți după ce au furat un automobil parcat pe o stradă din Chișinău

 Trei minori au fost reținuți de poliție după ce ar fi furat o mașină de la niște locuitori ai orașului Chișinău.

Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Septembrie 2017, ora: 11:06

CUTREMUR de 4,3 în VRANCEA

CUTREMUR de 4,3 în VRANCEA

Un cutremur de 4,3 pe Richter s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, anunță INFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 09:03

CEAȚĂ și maxime de 16 grade. Noaptea, temperatura va coborî sub 5 grade. Cum va evolua vremea în Chișinău în următoarele 10 zile / INFOGRAFIC

CEAȚĂ și maxime de 16 grade. Noaptea, temperatura va coborî sub 5 grade. Cum va evolua vremea în Chișinău în următoarele 10 zile / INFOGRAFIC

Prognoza meteo pentru astăzi ested e cer variabil, noaptea şi dimineaţă izolat va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi normală. În cursul nopţii, în nord se aşteaptă 8 grade, iar ziua vor fi 22 de grade.

( ) Citeşte tot articolul


Constantin Tănase 25 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Să i-o spui lui mutu

Eu sincer nu aș vrea ca să mai fim prostiți o dată de cel care acum ni se prezintă drept „al nostru Vlad Filat”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Gândul la moarte – sănătatea sufletului?

Probabil unii dintre voi știți că Sfinții Părinți ne-au îndemnat întotdeauna să fim cu gândul la moarte ca să ne păzim sufletele. 

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Septembrie 2017, de Pavel Păduraru

Mica adunare socialistă din Cahul, Bălți și Anenii Noi

Și atunci când zic că n-am să mai scriu despre Igor Dodon întotdeauna greșesc, pentru că intemperiile politice create de către el nu au sfârșit. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Septembrie 2017, de Ana Gabor

Suntem ca niște nasturi prost încheiați...

Tabloul politic din R. Moldova din ultima vreme îmi amintește de versul „Ce ne unește, ne și desparte". 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ce înseamnă de fapt toleranța religioasă

Într-un context în care creștinismul tinde să devină marele bau-bau al unei civilizații care nu se mai poate înțelege pe sine și în care musulmanii sunt percepuți victime și călăi în aceeași frază, ajungem să confundăm globalismul cu ideologia (comunistă) a egalizării,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

…Peste patria-nspumată (Eseu post-modernist)

…Peste patria-nspumată Vestitorul de furtună duhul răzvrătirii cântă; satele din R. Moldova fac folclor apocaliptic despre zâne preafrumoase care pleacă-n istanbuluri pe dolari să-și vândă trupul; moși cu albe-dalbe plete exorcism comit în public, invocând lupta de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Irina Tabaranu

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile...

Protestul de duminică a avut un traseu mai neobișnuit. Dacă până acum erau pichetate doar sediile unor partide sau unele instituții de stat, de data aceasta PAS și PPDA au hotărât să meargă și la sediul postului public Moldova1, televiziunea „poporului”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ethno Jazz festival

Aflat deja la cea de a XVI-a ediție, Ethno Jazz Festival a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Moldova. Ediția actuală va aduce pe scenă participanți din Franţa, Germania,

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 19 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Imposibilul Filat și tejghetarii de opinii

Fenomenul „jurnalismului plătit” există; într-un capitalism sălbatic în care valoarea supremă este banul, unde totul se vinde și se cumpără, nu poate să nu existe și un comerț cu opinii.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Septembrie 2017, de Octavian Țâcu

Reconcilierea unirilor

Duminica trecută am fost invitat la Congresul al II-lea al Partidului Acțiune și Solidaritate.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Dan Nicu

Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md