Astăzi 25 Noiembrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:52
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 22 August 2017, ora 16:10

Reportera care a EXPUS muşamalizarea pedofiliei la BBC a fost găsită MOARTĂ

Marime Font

Liz MacKean, fostă reporteră britanică de investigaţie care l-a expus pe Jimmy Savile, precum şi protejarea pedofiliei la BBC, a fost găsită moartă. Ea avea 52 de ani.

MacKean a lucrat pentru BBC până la demisia sa în 2013, când directorii reţelei au decis să interzică importanta şi curajoasa investigaţie asupra pedofilului Jimmy Savile - fost relizator de emisiuni la BBC - , pentru a-l proteja pe acesta şi pe alţi pedofili.

Discreditată de establishment - etichetată ca nebună şi periculoasă -, MacKean a fost în cele din urmă reabilitată când adevărul despre pedofilia lui Savile a ieşit în cele din urmă la iveală în 2012, la un an după ce fosta reporteră a încercat să scoată la iveală crimele acestuia.BBC, care a blocat difuzarea investigaţiei lui MacKean şi a petrecut următorii câţiva ani încercând să îi distrugă reputaţia, a anunţat că aceasta a murit din cauza “complicaţiilor după un atac cerebral”.

Recunoscând că viaţa i-a fost ameninţată în perioada în care îi investiga pe Savile şi elitele BBC, MacKean a declarat că, de fapt, conştiinţa nu i-a lăsat nicio altă alternativă decât să urmărească adevărul şi să expună cultura pedofiliei. Mamă a doi copii, MacKean a considerat că a fost de datoria sa să procedeze în acest fel.

Când a devenit public faptul că BBC News a blocat difuzarea investigaţiei sale, MacKean a recunoscut pentru Panorama: “Am fost foarte nemulţumită că nu a fost difuzat materialul, deoarece am considerat că am discutat cu oameni care au meritat cu toţii să fie ascultaţi. Şi nu au fost ascultaţi”.

Liz MacKean este al doilea jurnalist de mare profil de la BBC care a murit în circumstanţe suspecte după expunerea adevărului despre cercul de pedofilie de la nivelurile superioare ale establishmentului. Jill Dando, fostă gazdă a emisiunii Crimewatch, a încercat la rândul său să îşi alerteze şefii cu privire la pedofilia practicată la BBC, avertizând că sunt implicate nume grele.

Dando, care avea 37 de ani, a fost împuşcată mortal, în 26 aprilie 1999, în faţa locuinţei sale din vestul Londrei. Asasinarea sa încă nu a fost elucidată.

Înainte să moară, Dando a predat un fişier unui director la jumătatea anilor 1990, ce conţinea dovezi că nume grele din BBC, inclusiv Savile, erau implicate într-un cerc de pedofilie. Cu toate acestea, conducerea reţelei a ales să muşamalizeze abuzurile comise împotriva copiilor, în loc să organizeze o investigaţie.

“Nimeni nu a vrut să ştie” atunci când Dando a scos la iveală presupusul cerc de pedofilie şi alte abuzuri sexuale comise la BBC, a mărturisit un fost coleg şi prieten.

http://epochtimes-romania.com 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md