UE / Nato

Reprezentant NATO: Asasinarea lui Nemţov are legătură cu evenimentele din Ucraina

 Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, susţine că, în opinia sa, asasinarea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov, are legătură, într-un fel sau altul, cu evenimentele din Ucraina – transmite Rador.

Potrivit lui Vershbow, în ultimul timp, Nemţov a fost, în primul rând, un adversar al participării Moscovei în conflictul din estul Ucrainei.

De asemenea, oficialul NATO subliniază că, înainte de asasinarea politicianului Boris Nemţov, a devenit clar că “invazia rusă din Ucraina” este tot mai puţin susţinută de societatea rusă.

“Se pare că scopul preşedintelui Putin este să fragilizeze Ucraina şi să suprime opiniile alternative în Rusia, pentru a preveni apariţia unui Maidan rusesc (proteste antiguvernamentale – n.red). După uciderea brutală a lui Boris Nemţov, vinerea trecută, vedem că victime ale acestui conflict nu sunt doar în estul Ucrainei. Chiar dacă nu ştim cine a apăsat pe tragaci, suntem conştienţi de faptul că Boris Nemţov a fost un apărător al democraţiei şi un adversar al intervenţiei Rusiei în evenimentele din Ucraina. A fost unul dintre cei pe care propaganda rusă îi numeşte ”trădători” şi ”coloana a cincea”” – a explicat Alexander Vershbow.

Potrivit adjunctului secretarului general al NATO, guvernului rus îi este tot mai greu să ascundă moartea unui număr mare de militari în partea de est a Ucrainei.

sursa: etransmedia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *