Actualitate

Republicile baltice vor simplifica deplasarea trupelor NATO pe teritoriul lor

Miniștrii apărării din Estonia, Letonia și Lituania – Hannes Hanso, Raimonds Bergmanis și Juozas Olyakas – se întâlnesc luni în orașul estonian Kuressaare de pe insula Saaremaa, pentru a discuta despre situația securitatii din regiunea Mării Baltice, cooperarea între state în domeniul apărării și pregătirea summit-ului NATO de la Varșovia.

Una dintre problemele discutate este și deplasarea trupelor și echipamentelor aliate pe teritoriul țărilor baltice. Miniștrii au convenit că formalitățile birocratice la punctele de trecere a frontierei pentru aliați NATO ar trebui să fie reduse la un nivel minim.

„Tancurile aliațior NATO trebuie să intre în Estonia în regim fără vize, nu să aștepte câteva zile la frontieră pana la finalizarea documentelor necesare”, – a declarat serviciul de presă al ministrului Hanso.

După întâlnire, miniștrii apărării din cele trei republici baltice vor zbura cu o aeronava de transport a Fortelor Aeriene lituaniene în Georgia, unde se vor întâlni cu ministrul georgian al apărării și vor participa la conferința internațională pe porbleme de securitate, care va avea loc între 24 – 26 mai.

paginaderuisia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *