Ultima oră

Reţinerea lui Ilan Shor reprezintă un show bine regizat

Preşedintele Centrului de iniţiative şi monitorizare a autorităţilor publice, Ion Dron, consideră că plasarea lui Shor în arest la domiciliu este „un spectacol de prost gust”. „Rareori sunt cazurile când învinuiţii sunt duşi la judecătorul de instrucţie direct din biroul ofiţerului de urmărire penală sau cel al procurorului. De obicei, persoanele reţinute sunt ţinute 72 de ore în arest preventiv, apoi duse la judecată. Shor nu a stat în detenţie nici o secundă. Aflându-se în arest la domiciliu Ilan Shor va avea posibilitatea să influenţeze ancheta. Este clar că CNA acţionează conform ordinelor politice”, a spus Dron.

Directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, este de părerea că comportamentul lui Shor ridică mai multe semne de întrebare. „După ce a fost învinuit că a furat un miliard de dolari, Ilan Shor este foarte liniştit. Ce ar fi făcut altcineva în locul lui? Ar fi plecat, s-ar fi ascuns, având bani suficienţi pentru tot restul zilelor. Shor însă stă liniştit în ţară, ştiind că există riscul să fie arestat. Fie că n-a existat furtul, că totul s-ar fi făcut legal, fie că ştie ceva, are nişte argumente”, a spus Barbăroşe.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Justiţie şi Democraţie”, Pavel Midrigan, consideră că plasarea lui Shor în arest la domiciliu este o chestie de moment pentru calmarea spiritelor. „Din buletinul de ştiri, din care am aflat despre reţinerea lui Shor am mai aflat că poliţia a reţinut nişte tineri din Durleşti care au furat trei cauciucuri de maşină şi că hoţii sunt arestaţi. Cred că aceste acţiuni împotriva lui Shor au fost făcute de formă, pentru a calma spiritele în urma protestului masiv de duminica trecută, dar şi înainte de summitul de la Riga, pentru a arăta europenilor că instituţiile statului luptă cu corupţia”, a declarat juristul.

Şi comentatorul politic Dionisie Cenuşă este de părerea că a avut loc un show bine regizat. „Posibil este vorba de un show. Politicienii noştri iubesc shourile. Cred că după summitul de la Riga lucrurile vor lua o altă întorsătură”, a spus Cenuşă.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *