Ultima oră

România donează un milion de euro pentru restaurarea Muzeului Naţional de Artă

Banii vor fi folosiţi pentru lucrările de restaurare şi reconstrucţie a muzeului. Declaraţia a fost făcută de către Victor Ponta în cadrul vizitei în Republica Moldova cu prilejul Zilei Independenţei, transmite IPN.

„Sprijinul pentru cultură, pe ambele părţi ale Prutului, este esenţial pentru păstrarea identităţii naţionale şi educarea noilor generaţii. Orice leu cheltuit pentru cultură, românesc sau moldovenesc, este un leu bine investit. Sper ca acest suport să contribuie la redeschiderea acestui muzeul, astfel încât operele de artă să fie expuse din nou publicului larg”, a declarat prim-ministrul României, Victor Ponta, citat într-un comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău.

Premierul moldovean Iurie Leancă a remarcat faptul că anume cultura a fost întotdeauna afectată pe perioada de tranziţie şi din acest motiv sprijinul oferit în finalizarea lucrărilor de restaurare a instituţiei este foarte important. „Sunt convins că acest muzeu va deveni o instituţie unde vor veni copiii, tinerii, oaspeţii noştri, pentru a vedea tot ce este mai frumos”, a spus Iurie Leancă.

Banii oferiţi de Guvernul României vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a muzeului. Lucrările de reparaţie a edificiului au început în anul 2003.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *