Actualitate

România, pe locul 47 din 61 în clasamentul celor mai competitive economii din lume

România se situează în fața unor țări precum Ungaria (locul 48), Slovenia (49), Grecia (50) și Bulgaria (55), dar este devansată de Slovacia (locul 46), Rusia (45), Turcia (40) și Polonia (33).

Cea mai competitivă economie din lume este SUA, devansând Hong Kong, Singapore, Elveția, Canada, Luxemburg, Norvegia, Danemarca Suedia și Germania. Punctajul obținut de România a fost de 57,133% din competitivitatea SUA, considerată nivelul de referință, se arată în raport.

Autorii studiului subliniază faptul că nouă din primele 10 cele mai bine clasate țări în topul celor mai competitive economii sunt incluse și în top 10 după factorul eficiența afacerilor. ‘Pur și simplu eficiența afacerilor necesită o productivitate mai mare iar competitivitatea unei țări este puternic legată de capacitatea companiilor de a rămâne profitabile în timp. Creșterea productivității rămâne o provocare fundamentală pentru toate țările’, a declarat directorul World Competitiveness Center, Arturo Bris.

Studiul World Competitiveness Yearbook (WCY) este realizat anual, începând cu 1989, și analizează competitivitatea economiilor pe baza a aproape 350 de criterii. În studiul din 2015 sunt cuprinse 61 de țări. Indicatorii sunt grupați în patru categorii, respectiv performanțe economice, eficiența guvernului, eficiența afacerilor și infrastructura.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *