Economie

Rosselhoznadzor a încheiat inspectarea întreprinderilor de carne din Moldova

Timp de cinci zile, de luni până vineri, specialiştii Rosselhoznadzor au vizitat întreprinderile de carne care furnizează materie primă, trei ferme, dar şi instutuţiile responsabile de controlul producţiei exportate pe piaţa statelor membre ale Uniunii Vamale.

În prezent, patru companii din Moldova sunt autorizate să exporte carne pe piaţa Uniunii Vamale, inclusiv în Rusia şi Belarus. În luna iulie, Rusia a impus ţării noastre restricţii la importul de carne dezosată şi procesată. Acum, este permisă doar livrarea în carcase a cărnii de porc, vită, oaie şi cal.

Veste bună, însă, pentru agricultorii afectaţi de restricţiile impuse de Rusia fructelor moldoveneşti. După o analiză a datelor procesate de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, s-a decis că fermierii vor primi compensaţii în mod echitabil. Asta după ce, anterior, directorul AIPA, a anunţat că beneficiari vor fi doar cei care vor depune primii dosare, întrucât, suma solicitărilor o depăşea cu mult pe cea stabilită de Guvern.

Sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *