Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:46
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 11:49

Rușii salută întâlnirile dintre președintele R. Moldova și separatistul Krasnoselski

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Vice-ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Carasin, a comentat Acordurile precedente între Chișinău și Tiraspol, transmite tribuna.md

Potrivit sursei, după părerea lui Carasin, un impuls în procesul de negocieri au fost întâlnirile Președintelui Igor Dodon și a liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, în ianuarie și martie 2017.

Oficialul rus punctează că anume după aceste întâlniri Tiraspol a ieșit în preîntâmpinare Chișinăului când a anulat cele 10 dosare împotriva polițiștilor moldoveni din Bender și a simplificat activitatea școlilor moldovenești cu predare a limbii române în chirilică.De asemenea, s-au evidențiat „mișcări pozitive de folosire a terenurilor agricole de pe malul stâng al Nistrului de către fermierii din Moldova. Iar la sfârșit de noiembrie reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au semnat 4 protocoale: cu privire la apostilarea documentelor transnistrene privind studiile superioare, cooperarea în domeniul telefoniei mobile, cu privire la reglementarea utilizării terenurilor agricole din raionul Dubăsari și cu privire la școlile transnistrene”, a spus Grigorii Carasin.

Carasin a mai spus că Moscova salută rezultatele obținute în urma discuțiilor din 27 și 28 noiembrie și menționează că drumul până aici nu a fost ușor.

Menționăm că anterior, Igor Dodon a declarat că va promova orice inițiativă de apropiere a celor două maluri și va susține orice pas în întâmpinarea unul față de celălalt. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md