Externe

Rusia a dezvăluit ce avioane a trimis în Siria

Printre acestea se numără bombardierul supersonic Su-34, care a intrat în serviciul militar în 2006. Avionul a fost proiectat pentru lupte în condiții climaterice dificile. Carlinga prevăzută pentru doi piloți este blindată, motiv pentru care a fost supranumit „tancul zburător”.  Muniția avionului include rachete aer-sol, aer-aer, rachete anti-navale și rachete ghidate. 

Su-24 este un bombardier supersonic cu geometria aripilor variabilă. Introdus în anii 70 ai secolului trecut, acesta este principalul bombardier tactic al forțelor aeriene ruse. A fost proiectat pentru a nimici ținte la mici altitudini și ca să poată decola de pe piste scurte. Setul de muniții este la fel ca cel de pe Su-34. 

Rușii folosesc de asemenea în operațiunile militare din Siria avioul de luptă Su-25, menit să asigure suport aerian la sol pentru forțele terestre. Este cel mai „experimentat” aparat de zbor, fiind utilizat de ruși în războaiele din Afganistan, Cecenia și Georgia. 

Ziarul Komersant a scris că pe aeroportul Hmeimim, lângă orașul sirian Latakia, rușii au format un grup mixt de aparate de zbor de luptă, printre care se numără avioanele Su și elicoptere Mi-24, Mi-8. 

Amintim că la începutul săptămânii curente, Rusia a trecut la faza activă de susținere a președintelui sirian Bashar al Assad din Siria. Avioanele rusești au bombardat pozițiile Statului Islamic, organizație teroristă care o ocupat jumătate din teritoriul Siriei, dar și pozițiile rebelilor care vor să-l dea jos pe Assad. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *