CSI / Rusia

Rusia NU neagă faptul că vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze ruseşti către România

 Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a avut, marţi, la sediul Departamentului, o întâlnire cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, Oleg Malginov, la care au participat şi reprezentanţi ai Transgaz, notează Agerpres.

‘Reamintim că au existat în ultima perioadă mai multe intenţii anunţate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrărilor de gaze naturale către România. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singură astfel de intenţie s-a şi materializat într-o reducere efectivă a livrărilor. În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situaţia nu va continua în acelaşi registru’, se arată în comunicat.

‘Mi-am exprimat speranţa că recentele concluzii ale discuţiilor purtate între Comisia Europeană, Ucraina şi Rusia vor fi respectate de toate părţile’, a declarat Nicolescu.

Marţi, ministrul a anunţat, în cadrul unei conferinţe pe teme energetice, că Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord care include asigurarea unui flux normal de gaze spre Europa.

‘Am fost informat de comisarul pentru Energie că, la discuţiile de la Berlin de acum trei zile, s-a ajuns la o înţelegere. Ucraina va cumpăra cel puţin cinci miliarde de metri cubi de gaze în această iarnă, la un preţ de 385 dolari pe mia de metri cubi. Totodată, va plăti către Gazprom o parte din datorie, cu ajutorul FMI. Este vorba de 3,1 miliarde de euro, în două tranşe’, a precizat ministrul.

Federaţia Rusă nu a oferit un argument oficial pentru recenta reducere a livrărilor de gaze către România.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *