CSI / Rusia

Rusia sapă tranşee de-a lungul graniţei cu Ukraina, în dreptul regiunii Donbas

Aceste fortificaţii au fost amenajate pentru a asigura securitatea regiunii ruse frontaliere Donsk, precum şi pentru prevenirea traficului ilegal de arme dinspre Ukraina, explică oficialii ruşi.

De la începutul acestui an, grănicerii ruşi au dejucat 60 de tentative de a trece arme şi muniţii peste graniţă dinspre Ukraina pe teritoriul Rusiei în regiunea frontalieră Rostov, indică Rossiiskaia gazeta, citînd filiala regională a FSB.

Construirea de către Rusia a acestor fortificaţii la frontiera ruso-ukraineană se face în scopul de a împiedica retragerea rebelilor şi a tehnicii militare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Într-un cuvînt, ca insurgenţii să nu poată să revină acasă pe tancuri, consideră Kievul. Ei nu au cale de întoarcere, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Kiev, purtătorul de cuvînt al Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare al Ukrainei, Andrii Lâsenko, citat de agenţia de presă Ukrinform. În acest mod, în opinia sa, Rusia trimite un semn clar insurgenţilor din autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk că nu vor mai putea să plece din Donbas, iar dacă ar pleca, atunci o vor face numai morţi, a afirmat acelaşi reprezentant al Kievului.

Pe de altă parte, şi autorităţile ukrainene ridică fortificaţii la frontiera cu Rusia, unde porţiuni întregi se află încă sub controlul rebelilor.

sursa: m-securitynews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *