CSI / Rusia

Rusia vinde din rezervele de aur pentru a face rost de bani

Rusia deține aproximativ 1,169.5 tone de metal prețios, a anunțat banca centrală în luna noiembrie, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la suta din rezervele sale externe, potrivit Consiliului Mondial de aur cu sediul la Londra. Țara a adăugat 150 de tone în acest an, a anunțat guvernatorul băncii centrale, Elvira Nabiullina.

"Rusia este la un moment critic și având în vedere sancțiunile impuse Moscovei și scăderea rapidă a prețurilor la petrol, aceasta poate fi forțată apeleze la rezervele de aur", scrie bloomberg.com.

Rusia și-a triplat rezervele de aur din 2005, arată calculele efectuate de Bloomberg. Banca centrală a Rusiei cumpără aur de pe piața internă și de la bănci, anunță Consiliul Mondial de aur.

"Aurul poate intra sub presiune din cauza Rusiei," a spus James Cordier, fondator al Optionsellers.com, într-un interviu telefonic. "Prețurile la petrol nu sunt de partea rușilor, iar acum următorul pas pentru ridicarea de numerar este vânzarea de aur. Unele voci spun că țara a început să vândă, sau se pregătește să-și vândă aurul", a mai spus acesta.

sursa: bloomberg.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *