Actualitate

Rusia vrea să amendeze utilizatorii de Internet global prin satelit

Autorii documentului propun amendarea oamenior de afaceri, persoanelor juridice și funcționari dacă nu respectă ordonantele guvernului privind utilizarea rețelelor de satelit operate din străinătate. În plus, vor fi amendate persoanele care, folosind sateliții aflați sub jurisdicția țărilor străine, nu vor forma un „segment rusesc” al unui astfel de sistem și nu vor asigura gestionarea acestui segment din Rusia, scrie Mediazona.

Dezvoltarea proeictului normativ privind amenzile coincide în timp cu lansarea a două sisteme de acces global la Internet prin sateliți. În luna mai, compania SpaceX al lui Ilon Musk a lansat primi 60 de mini-sateliți din cele 12.000 planificate pentru proiectul Starlink.

În februarie, o racheta Soiuz a lansat șase sateliți din cadrul unui proiect similar al OneWeb, al fostului manager Google, Greg Wyler (printre investitori se mai afla Virgin Group, Airbus, Soft Bank, Coca-Cola și Qualcom).

FSB a declarat deja despre proiectul OneWeb că este „o amenințare la adresa securității naționale” și a propus lansarea unui proiect rusesc similar, evaluat la 230 miliarde de ruble (3,14 miliarde euro).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *