CSI / Rusia

Ruşii ameninţă că îi redau lui Putin dreptul de a trimite trupe în Ucraina

"Credem că Parlamentul nostru nu poate să ignore această declaraţie. Dacă SUA încep într-adevăr să livreze arme letale Ucrainei, nu ar trebui să ezităm să susţinem miliţiile prin livrarea de arme şi reinstaurarea dreptului preşedintelui de a trimite trupe în Ucraina", le-a spus acesta jurnaliştilor, potrivit publicaţiei ucrainene EuroMaidanPress.

Emelianov a reacţionat după ce Camera Reprezentanţilor a adoptat o rezoluţie prin care îi cere preşedintelui american Barack Obama să trimită arme letale Ucrainei. Politicianul rus crede că rezoluţia este "provocatoare". "Asta arată că SUA nu sunt deloc interesate în de-escaladarea conflictului din Ucraina şi încearcă cu orice cost să echipeze Ucraina cu arme, pentru că, în lanurile sale geopolitice, Ucraine este un stat care poate descuraja Rusia, pentru că SUA vor să împiedice Rusia să se dezvolte că superputere", a mai spus acesta.

Camera Reprezentanţilor îi cere lui Obama să înarmeze Ucraina

Camera Reprezentanţilor a adoptat, luni, o rezoluţie prin care îi solicită preşedintelui Barack Obama să trimită arme letale în Ucraina, pentru a proteja suveranitatea ţării în faţă separatiştilor pro-ruşi. În Congresul american, ambele partide susţin înarmarea Ucrainei. Oficiali din Departamentul de Stat spun că Administraţia Obama discuta acordarea de asistenţă letală Ucrainei însă aşteaptă să vadă dacă este implementat armistitul de la Minsk.

Occidentul acuză Rusia că trimite oameni, arme şi echipamente în estul Ucrainei pentru a alimenta conflictul separatist, acuzaţie negată de Kremlin.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *