Ultima oră

Salariile cadrelor medicale vor fi majorate de la 1 iulie

„Pentru a păstra in tara medicii si personalul medical auxiliar, sa le îmbunătățim pas cu pas condițiile de munca. De aceea, am pregătit creșterea cu 20% a salariilor lucrătorilor medicali din 1 iulie curent, proiect pentru care sunt deja planificate sursele bugetare necesare”, a anunțat șeful executivului.

Potrivit lui Filip, oamenii trebuie să trăiască mai bine în baza muncii lor și vor găsi în acest ‎Guvern un partener, care își dorește sa existe echitate sociala, dar și respect față de munca lor.

„Avem nevoie de personal medical profesionist pentru a trai într-o Moldova sănătoasă – e un subiect care mă preocupa și în care mă implic personal”, a remarcat oficialul.

Pavel Filip a mai spus că la acest subiect a fost lansat proiectul Reîntoarcerea profesională a diasporei, în cadrul căruia se oferă granturi profesioniștilor din diaspora în scopul încurajării transferului de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova. „Testăm reîntoarcerea profesională pe termen scurt (de la 2 săptămâni la 2 luni), dar ne-o dorim pe termen mediu și lung”, a conchis șeful cabinetului de miniștri.
 
http://evenimentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *