Actualitate

Sancţiunie împotriva Rusiei vor fi prelungite în UE cu 6 luni

Potrivit acestora, în ciuda faptului că au existat îngrijorări cu privire la o posibilă opozitie a Ungariei, Greciei și Italiei, problema prelungirii sancțiunilor a fost „practic rezolvata”.

După cum au remarcat diplomații, ţările care susțin relaxarea sancțiunilor, au fost de acord să amâne problema revizuirii măsurilor restrictive împotriva Rusiei până în decembrie în 2016.

În același timp, potrivit unei surse, unele țări au în vedere posibilitatea trimiterii unui semnal politic la Moscova, făcând aluzie la faptul că politica europeană de sancțiuni se apropie de un punct de cotitură.

„Mai devreme sau mai târziu, avem nevoie de o discuție profundă și detaliată privind sancțiunile împotriva Rusiei, cred că summitul UE din decembrie ar fi cel mai bun moment pentru acest lucru”, a declarat un înalt oficial.

Anterior, președintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi continuate, deoarece Rusia nu a demonstrat progresele necesare în punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *