CSI / Rusia

SBU: Rusia şi forţele separatiste au desfăşurat manevre militare comune

Potrivit acestuia, pe 8 februarie, Federaţia Rusă a lansat exerciţii militare în regiune Rostov, care este la graniţa cu Ucraina.

„Poate a fost o coincidenţă, dar în mod sincron a fost mobilizat la exerciţii şi al „Doilea corp de armata”, adică aşa-numită armata a LNR”, a declarat Gritak, citat de UNIAN.

O zi mai devreme, subiectul a fost atins de Viktor Mujenko, şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, la o întâlnire cu ataşaţii militari străini la Kiev. În acelaşi timp, el a spus că, în teritoriile DNR şi LNR se află aproximativ 7.000 de soldaţi ruşi care realizează pregătirea „corpurilor de armata” ale separatiştilor, potrivit canalului tv „112 Ucraina”.

Amintim, la începutul lunii februarie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, într-un interviu pentru Bild, a declarta că ameninţarea de război deschis cu Rusia este mai mare în 2016 decât a fost anul trecut. Poroşenko a mai spus în cadrul interviului că, acum „pe teritoriul Ucrainei se află 8.000 de soldaţi ruşi şi ofiţeri”, iar o nouă baza militară rusă şi exerciţii periodice se desfăşoară la graniţa ruso-ucraineană. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *