Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:00
Abonamente

Actualitate 8 Octombrie 2017, ora 09:36

Scandal între Ilan Shor și președintele PPE: Este nedemocratic și antieuropean sa nu acceptați că eurodeputații PPE se pot întâlni cu cine doresc

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Vizita la Strasbourg, la Parlamentul European, a liderului Partidului Șor, primarul de Orhei, Ilan Șor, a scandalizat Partidul Popular European (PPE). Președintele formațiunii, Joseph Daul, afirmă că cei aproape 20 de eurodeputați ai PPE care s-au întâlnit cu Șor au făcut-o din inițiativă proprie și că vor trebui să dea socoteală pentru aceasta. În replică, primarul de Orhei îl acuză pe Daul de apucături dictatoriale și nedemocratice. 

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Șor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Șor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a declarat Joseph Daul pentru Europa Liberă.

Ilan Șor a scris pe pagina sa de pe Facebook că a rămas surprins de declarația lui Daul, care l-a sprijinit și a oferit legitimitate politică lui Vlad Filat, principalul acuzat și creierul „furtului secolului“, despre care vorbește președintele PPE.”Acuzațiile pe care dl Daul și le-a permis împotriva mea vin în contradicție totală cu principiile europene și normele democratice. Asta fără să-i amintesc de prezumția nevinovăției, despre care domnia sa este obligat să cunoască. Deputații europeni cu care m-am întâlnit la Strasbourg reprezintă inclusiv grupul Partidului Popular European. Sunt persoane oficiale. Sper că liderul grupului PPE din Parlamentul European nu îi consideră deputați „de calitate secundă“ și că aceștia sunt absolut liberi în comportamentul și acțiunile lor. Dl Daul nu s-a arătat deranjat de faptul că liderii Partidului Popular European l-au sprijinit și au acordat acoperire politică la momentul respectiv unui oarecare Vlad Filat, care este principalul acuzat și creierul „furtului secolului“, despre care vorbește dl Daul”, a scris Ilan Șor.

Acesta mai atrage atenția că printre favoriții actuali ai liderului PPE ”se numără o persoană foarte apropiată, un discipol al lui Filat, o persoană implicată direct în acțiuni antisociale, precum închiderea în masă a școlilor din Republica Moldova, Maia Sandu”.

PPE este grupul european care i-a susținut, de-a lungul timpului, pe Iurie Roșca și Vlad Filat, iar acum o promovează activ pe Maia Sandu.
 
Timpul.d

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2017, ora: 17:37

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu Din editia print

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md