Actualitate

Scriitor rus: Putin a fost traumatizat psihologic de Ucraina încă din 2004

Potrivit lui Zîgari, în primii ani ai președinției sale, Putin în mod regulat, aproape la toate întâlnirile interne, susținea: „Trebuie să ne ocupăm de Ucraina, altfel o vom pierde”.

„Cel mai important lucru este că în Ucraina, în 2004, Putin a suferit prima traumă psihologica grava. Atunci, Vladimir Vladimirovici, pentru prima dată a realizat că există o conspirație americană teribilă, al cărei victimă este el, Vladimir Putin. El nu a avut nicio îndoială că revoluția portocalie a fost o operațiune specială americană”- a declarat jurnalistul.

Zîgari consideră că președintele rus a decis acest lucru pentru că a alocat o mulțime de bani și a trimis de la Moscova în Ucraina o mulțime de specialiști.

”Specialistii aia au stat mult timp în Ucraina, au împărtit între ei toti banii, și până la ultimul moment ”telegrafiau” ca totul este sub control. Când s-a dovedit că totul nu este deloc sub control, acești experți nu au putut recunoaste ca pur si simplu au tocat banii fara sa faca ceva. De aceea au explicat mai simplu: inamicul a cheltuit mai multi bani”, – a spus scriitorul rus.

Potrivit lui, din acel moment, Putin a început să fie convins că „există un inamic peste mări și țări care țese intrigi în Ucraina și încearcă să pună stăpânirea pe ea”.

„Și cu cât mai mult timp trecea, cu atata mai inradacinata aceasta idee în mintea lui era. De aceea Ucraina este pentru el o chestiune foarte personală și sensibilă”, – a rezumat Zîgari.

Anterior, într-un interviu cu UNIAN, Zîgari a spus că Kremlinul a început să se pregătească pentru anexarea Crimeei cu două luni înainte de monetul fugii președintelui în exercitiu la inceputului lui 2014, Viktor Ianukovici. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *