Actualitate

Se aşteaptă vreme instabilă şi ploioasă

Solicitată de Agenţie, Natalia Golub, meteorolog în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a informat că în următoarele 24 de ore pe teritoriul ţării sînt posibile ploi cu descărcări electrice, însoţite de vînt cu viteza de 15-20 metri pe secundă. “Începînd de mîine, temperaturile vor înregistra o uşoară descreştere, influenţată de un front de aer rece. Astfel, termometrele vor indica în perioada 23-25 iunie 13-18 grade Celsius noaptea şi 25-30 grade ziua. Ulterior, temperaturile se vor ridica, atingînd ziua pînă la 35 de grade de căldură, însă vremea se va păstra instabilă, izolat cu ploi, vînt şi descărcări electrice”, a menţionat Natalia Golub.

Reprezentantul SHS a spus că, deocamdată, încă nu este vorba de anunţarea unui Cod Galben de caniculă, dar nu este exclus să fie stabilit în următoarele şapte zile.

În acelaşi timp, specialistul a precizat că prognozele meteorologice indică temperaturile la umbră, iar la soare acestea de regulă sînt mai mari cu 7-8 grade Celsius.

Întrebată dacă au temei informaţiile precum că vara din acest an ar putea fi cea mai secetoasă şi călduroasă din ultimii ani, Natalia Golub a răspuns că “nici o prognoză calificată nu poate oferi asemenea date”.

“Asemenea informaţii au un grad foarte scăzut de credibilitate. Cele mai concrete sînt prognozele pentru trei zile, cu o oarecare aproximaţie sînt şi cele pentru şapte zile, în rest este vorba doar de probabilităţi. Vara trecută s-a început secetos, dar s-a terminat cu vreme ploioasă, în acest an situaţia este inversă. Deci, nu este exclus că în unele regiuni vom avea vreme excesiv de călduroasă, dar nimic nu se poate de afirmat cu certitudine”, a subliniat  specialistul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *