Actualitate

Şeful Direcţiei transport public a capitalei a fost demis

Decizia a fost adoptată după ce Igor Gamreţchi a fost audiat de către aleşii municipali pe marginea subiectelor ce vizau amenajarea parcărilor, transmite IPN.

CMC i-a acordat vot de neîncredere şefului Direcţiei transport public. Aleşii municipali şi-au motivat decizia prin faptul că Igor Gamreţchi ar fi semnat un contract de parteneriat publico-privat cu privire la amenajarea parcărilor din Chişinău fără ca CMC să fi aprobat un proiect în acest sens.

Demisia lui Igor Gamreţchi a fost votată de către 19 consilieri ai Partidului Socialiştilor, cinci ai Partidului Popular European. Pentru destituire din funcţie a acestuia şi-au mai dat votul doi consilieri din Partidul Comuniştilor, un consilier al Partidului Politic Partidul Nostru şi consilierul neafiliat Ion Ştefăniţă. De la vot s-a abţinut un singur consilier din partea fracţiunii PCRM, iar consilierul liberal-democrat a fost absent de la vot. Consilieri Partidului Liberal au părăsit anterior şedinţa.

În cadrul şedinţei de joi, 11 februarie, a Consiliul municipiului Chişinău a fost demis din funcţie şi pretorul sectorului Centru al capitalei, Oleg Poiată. Totodată, şeful Direcţiei generale comerţ, Marcel Zambiţchi, şi directorul interimar de la ÎM „Piaţa Centrală”, Veaceslav Balan, au primit avertizare. Deciziile aleşilor locali au venit ca urmare a audierilor pe marginea deflagraţiei produse pe 9 ianuarie într-o cafenea din apropierea Pieţei Centrale. Ulterior, Primăria a emis un comunicat de presă, prin care a calificat decizia de demitere a pretorului şi avertizările primite de către ceilalţi doi funcţionari drept ilegale.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *