CSI / Rusia

Senatorii americani: SUA şi NATO ar trebui să înarmeze Ucraina

Potrivit Mediafax, și colegul său republican, John McCain, un membru influent atât în cadrul acestei comisii, cât şi în cea pentru Apărare, a făcut apel la înarmarea ucrainenilor. "Daţi-le arme, daţi-le mijloace pentru a se bate", a declarat el pentru postul de televiziune CBS.

"Nu se mai pune problema unor rebeli separatişti care luptă în estul Ucrainei, ci este vorba de o intervenţie rusă directă (…), cu mii de militari, rachete şi tancuri", a declarat pentru CNN, de la Kiev, senatorul Menendez.

"Cred că această opţiune (de a furniza arme ucrainenilor) ar putea fi foarte bine luată în calcul chiar de acum" de administraţia Obama, a adăugat el.

Până în prezent, Statele Unite, Europa şi NATO se limitează să ofere Kievului un ajutor ce exclude armele. Dar "se poate considera că circumstanţele s-au schimbat", a continuat senatorul Menendez. "Rusia a încălcat ordinea internaţională stabilită (…) de la Războiul Rece şi ignoră toate eforturile care vizează ca Moscova şi alte naţiuni să nu-şi rezolve diferendele invadând o altă ţară", a spus el.

"Cred că Uniunea Europeană, NATO, dar şi Statele Unite trebuie să considere că situaţia este radical diferită şi că trebuie să le dăm ucrainenilor posibilitatea de a lupta şi de a se apăra", a insistat senatorul, excluzând trimiterea de trupe americane sau NATO la faţa locului.

Menționăm că, NATO estimează că o mie de militari ruşi luptă alături de separatişti în estul Ucrainei, în timp ce alţi 20.000 sunt masaţi de-a lungul frontierei.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *