Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 08:35

Separatistul Șevciuk scoate gunoiul de sub preș. Acuză așa-zisa guvernare de la Tiraspol de SĂRĂCIA și marele EXOD al populației din regiune

Marime Font

Șevciuk, fostul lider separatist de la Tiraspol scoate gunoiul de sub preș. Acuză autoritățile așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene că au mituit alegătorii în precedenta campanie electorală. Mai mult, Șevciuk mărturisește că are loc exodul în masă a populației.

„Și aceasta se datorează devalorizării rublei cu aproape 42% (ar trebui să fie în buget mai mult în ruble, nu mai puțin, exportăm mărfuri din PMR și electricitate în monedă și fără adaosuri). Ei au promis o creștere a veniturilor bugetare, o creștere a cheltuielilor pentru servicii sociale și salarii și pensii, dacă „vin la putere" cu o „echipă" și... Șevciuk nu-i de 8 luni. Conducătorilor, unde sunt banii promiși? Cereți de la Federația Rusă?

Sau nu au furat? Sau fură acum! Sau în 2016, de dragul puterii (care acum este marionetă), conducătorii au mințit și au mituit alegătorii? Ne putem aminti despre sponsorii alegerilor preelectorale?Miliardele de dolari ale lui Smirnov, aduse din zonele „libere" europene? Poate să ia și să ajute bugetul? Sau Federația Rusă? Ne cheltuim banii doar pe hrișcă, pe alegeri, pe luare de mită și falsificare a cazurilor penale?

Cât timp sărăcia, ideologia feudalismului, va „domni" în Transnistria depinde de toată lumea. Între timp, are loc exodul masiv al cetățenilor!
Pleacă cei care nu așteaptă medicamente gratuite sau 15.000 de locuri de muncă promise.

Locuințele sunt destul de ieftine. De ce? Din cauza exodului de masă. Mulți intenționează să părăsească perioada „de succes" a ideologiei guvernării feudale a Transnistriei”, scrie Șevciuk pe o rețea socială.

Tmpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md