Astăzi 18 Octombrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:00
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 08:35

Separatistul Șevciuk scoate gunoiul de sub preș. Acuză așa-zisa guvernare de la Tiraspol de SĂRĂCIA și marele EXOD al populației din regiune

Marime Font

Șevciuk, fostul lider separatist de la Tiraspol scoate gunoiul de sub preș. Acuză autoritățile așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene că au mituit alegătorii în precedenta campanie electorală. Mai mult, Șevciuk mărturisește că are loc exodul în masă a populației.

„Și aceasta se datorează devalorizării rublei cu aproape 42% (ar trebui să fie în buget mai mult în ruble, nu mai puțin, exportăm mărfuri din PMR și electricitate în monedă și fără adaosuri). Ei au promis o creștere a veniturilor bugetare, o creștere a cheltuielilor pentru servicii sociale și salarii și pensii, dacă „vin la putere" cu o „echipă" și... Șevciuk nu-i de 8 luni. Conducătorilor, unde sunt banii promiși? Cereți de la Federația Rusă?

Sau nu au furat? Sau fură acum! Sau în 2016, de dragul puterii (care acum este marionetă), conducătorii au mințit și au mituit alegătorii? Ne putem aminti despre sponsorii alegerilor preelectorale?Miliardele de dolari ale lui Smirnov, aduse din zonele „libere" europene? Poate să ia și să ajute bugetul? Sau Federația Rusă? Ne cheltuim banii doar pe hrișcă, pe alegeri, pe luare de mită și falsificare a cazurilor penale?

Cât timp sărăcia, ideologia feudalismului, va „domni" în Transnistria depinde de toată lumea. Între timp, are loc exodul masiv al cetățenilor!
Pleacă cei care nu așteaptă medicamente gratuite sau 15.000 de locuri de muncă promise.

Locuințele sunt destul de ieftine. De ce? Din cauza exodului de masă. Mulți intenționează să părăsească perioada „de succes" a ideologiei guvernării feudale a Transnistriei”, scrie Șevciuk pe o rețea socială.

Tmpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md