Ultima oră

Sergiu Cioclea a fost ales Guvernator al BNM

Potrivit lui Cioclea, printre priorităţile sale se numără redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar, reformarea sistemului bancar şi facilitarea accesului persoanelor fizice la credite.

„Scopul meu este ca la sfîrşit de mandat, în Republica Moldova să existe un sistem bancar modernizat, cu investitori străini, cu facilitarea accesului la credite, unde vor persista multiple metode de control, evaluatori ai activelor, pentru ca sfera financiar-bancară să fie stabilă şi sigură”, a declarat Cioclea.

Sergiu Cioclea a fost propus de Comisia de concurs Președintelui Parlamentului pentru a ocupa funcția de guvernator al Băncii Naționale. Comisia a examinat nouă dosare, a intervievat și evaluat performanțele profesionale și manageriale ale candidaților, iar Sergiu Cioclea a acumulat cele mai multe puncte, 903 din 1000.

Noul guvernator al BNM are 42 de ani şi o experiență de peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. Acesta este responsabil pentru Europa centrală și de est al Departamentului de cercetări economice al băncii BNP PARIBAS, una din principalele bănci de investiții ale Franței și cel mai mare grup bancar din UE.

Sergiu Cioclea a fost numit în funcţia de Guvernator al BNM începînd cu data de 11 aprilie curent, pe un mandat de şapte ani.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *