Astăzi 26 Septembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:02
Abonamente

a

Ştiri pe scurt

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 6 Iunie 2017, ora 14:37

Serviciile municipale au reluat transportarea deșeurilor din Chișinău la depozitul de lângă Bubuieci

Marime Font

Serviciile municipale au reluat transportarea deșeurilor din Chișinău la depozitul de lângă comuna Bubuieci, după o ședință la Guvern, unde s-a ajuns la o înțelegere cu locuitorii comunei.

Membrii unui grup de inițiativă și primarul de la Bubuieci au fost de acord ca gunoiul din municipiul Chișinău să mai fie transportat pe strada Uzinelor, în apropierea localității lor, încă timp de 30 de zile. În acest răstimp, Primăria Capitalei s-a angajat să identifice o soluție pentru această problemă, care durează deja de mai mult de 6 ani.

După un nou boicot de 4 zile, locuitorii din Bubuieci s-au lăsat convinși de premierul Pavel Filip și au permis reluarea, începând de astăzi, a depozitării gunoiului din Chișinău lângă localitatea lor.
„Prim-ministrul și-a luat asupra sa așa un termen și a spus că el o să controleze personal și a rugat ca să nu se joace cu termenul acesta Primăria orașului Chișinău. Vedem ce o să fie peste 30 de zile. Nu-i mult”, a declarat primarul comunei, Ion Șaranuț.
Locuitorii de la Bubuieci au mai blocat în luna martie drumul de acces spre depozit și spun că nu vor ceda, în cazul în care autoritățile municipale, dar și cele guvernamentale, nu se vor ține de cuvânt. Tatiana Vișan, unul dintre membrii grupului de inițiativă afirmă că nu vor mai permite depozitarea după expirarea termenului de 30 de zile negociat.„Municipiul Chișinău numai 4 zile a mirosit ceea ce mirosim noi din 2011. Vă dați seama, sunt deja ani de zile. E o catastrofă totală ce se întâmplă la mina ”Purcel”. Noi am crezut că autoritățile municipale o să soluționeze această problemă, dar nu s-a făcut nimic”, a declarat Tatiana Vișan.
Primăria municipiului Chișinău a dat asigurări, într-un comunicat de presă, că urmează să fie identificat un alt loc pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor, fără să precizeze unde. De asemenea, nu se menționează nimic în legătură cu eventuale discuții cu locuitorii de la Țânțăreni, pentru reluarea transportării deșeurilor la depozitul de acolo. Solicitat de Radio Chișinău, șeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a precizat numai că în decursul a 30 de zile va fi identificată o soluție.

Vice-primaru capitalei, Nistor Grozavu, a declarat ieri că la 16 iunie urmează să fie finalizată licitația pentru procurarea unei stații de epurare a deșeurilor de la Bubuieci și, totodată, vor fi efectuate lucrări de conservare și revitalizare a terenului unde sunt depozitate deșeurile.
Anterior, primăria Capitalei a realizat un studiu de fezabilitate care arăta că municipalitatea trebuie să ajungă la un acord cu autoritățile din satul Țânțăreni, pentru reabilitarea și redeschiderea gunoiștii din localitate, care nu mai este utilizată din 2011. Costul proiectului de reabilitare a gunoiștii de le Țânțăreni și de lichidare a depozitului de lângă Bubuieci ar fi de 23 de milioane de euro și implementarea ar dura 5-7 ani, după cum anunța anterior municipalitatea.

radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 26 Septembrie 2017, ora: 12:02

Un minor de 14 ani de la un gimnaziu internat, abuzat sexual de un om de afaceri / VIDEO

Un minor de 14 ani de la un gimnaziu internat, abuzat sexual de un om de afaceri / VIDEO

Un om de afaceri din Chișinău ar fi abuzat sexual un copil de 14 ani de la un gimnaziu internat din Chișinău. Omul de afaceri, dar și directorul internatului au fost reținuți și riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Septembrie 2017, ora: 11:03

Directorul unui gimnaziu și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii

Directorul unui gimnaziu de tip internat din capitală și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Septembrie 2017, ora: 23:58

(FOTO) Apelul liderului de la Tiraspol, ignorat de șeful guvernului acestuia. Alexandr Martînov SURPRINS cum face cumpărături la Chișinău

(FOTO) Apelul liderului de la Tiraspol, ignorat de șeful guvernului acestuia. Alexandr Martînov SURPRINS cum face cumpărături la Chișinău

În dorința de a-și satisface propriile necesități, oficialii din așa-zisa republică transnistreană sunt gata să ignore avertismentele administrației de la Tiraspol. Așa s-a întâmplat în cazul pretinsului premier separatist, Alexandr Martînov, care a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 20:16

Presedintele Lituaniei: Rusia este un STAT TERORIST

Presedintele Lituaniei: Rusia este un STAT TERORIST

Într-un interviu pentru publicatie Delfi, presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė a explicat de ce consideră ca Rusia este un stat terorist.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 18:17

Un consilier socialist renunță la mandat

Un consilier socialist renunță la mandat

 eg Onișcenco renunță la mandatul de consilier municipal, cerând ridicarea acestuia din proprie inițiativă, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 16:18

Cum ar putea fi afectați românii de rezultatele obținute de AfD la alegerile din Germania

Cum ar putea fi afectați românii de rezultatele obținute de AfD la alegerile din Germania

Românii care locuiesc în Germania, sau cei care ar vrea să se mute acolo, ar putea fi afectați direct de rezultatul obținut de AfD la alegerile de duminică, în cazul în care aceștia ajung la putere și își impun unele dintre măsurile promise în campania...

( ) Citeşte tot articolul


Constantin Tănase 25 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Să i-o spui lui mutu

Eu sincer nu aș vrea ca să mai fim prostiți o dată de cel care acum ni se prezintă drept „al nostru Vlad Filat”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Gândul la moarte – sănătatea sufletului?

Probabil unii dintre voi știți că Sfinții Părinți ne-au îndemnat întotdeauna să fim cu gândul la moarte ca să ne păzim sufletele. 

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Septembrie 2017, de Pavel Păduraru

Mica adunare socialistă din Cahul, Bălți și Anenii Noi

Și atunci când zic că n-am să mai scriu despre Igor Dodon întotdeauna greșesc, pentru că intemperiile politice create de către el nu au sfârșit. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Septembrie 2017, de Ana Gabor

Suntem ca niște nasturi prost încheiați...

Tabloul politic din R. Moldova din ultima vreme îmi amintește de versul „Ce ne unește, ne și desparte". 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ce înseamnă de fapt toleranța religioasă

Într-un context în care creștinismul tinde să devină marele bau-bau al unei civilizații care nu se mai poate înțelege pe sine și în care musulmanii sunt percepuți victime și călăi în aceeași frază, ajungem să confundăm globalismul cu ideologia (comunistă) a egalizării,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

…Peste patria-nspumată (Eseu post-modernist)

…Peste patria-nspumată Vestitorul de furtună duhul răzvrătirii cântă; satele din R. Moldova fac folclor apocaliptic despre zâne preafrumoase care pleacă-n istanbuluri pe dolari să-și vândă trupul; moși cu albe-dalbe plete exorcism comit în public, invocând lupta de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Irina Tabaranu

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile...

Protestul de duminică a avut un traseu mai neobișnuit. Dacă până acum erau pichetate doar sediile unor partide sau unele instituții de stat, de data aceasta PAS și PPDA au hotărât să meargă și la sediul postului public Moldova1, televiziunea „poporului”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ethno Jazz festival

Aflat deja la cea de a XVI-a ediție, Ethno Jazz Festival a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Moldova. Ediția actuală va aduce pe scenă participanți din Franţa, Germania,

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 19 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Imposibilul Filat și tejghetarii de opinii

Fenomenul „jurnalismului plătit” există; într-un capitalism sălbatic în care valoarea supremă este banul, unde totul se vinde și se cumpără, nu poate să nu existe și un comerț cu opinii.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Septembrie 2017, de Octavian Țâcu

Reconcilierea unirilor

Duminica trecută am fost invitat la Congresul al II-lea al Partidului Acțiune și Solidaritate.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Dan Nicu

Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md