Sănătate

Serviciul oftalmologic din Moldova urmează a fi modernizat

Părţile semnatare ale acordului sunt: Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „Low Vision” din Moldova, Organizația de Caritate „Hjelp Moldova”, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației şi Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei. Centrul „Low Vision” va răspunde de implementarea acordului.

Acest lucru se va întâmpla în mai multe etape. Pentru început părţile semnatare vor participa la identificarea strategiilor de dezvoltare şi îmbunătățire a serviciului oftalmologic din Republica Moldova. A doua etapă, constă în elaborarea Planului Național de Sănătate a Ochiului. Ulterior, urmează a fi adus echipament din străinătate pentru prevenirea, depistarea și tratamentul problemelor de vedere, precum și incluziunea socială şi educaţională a persoanelor cu deficienţe de vedere.

Directorul Centrului „Low Vision”, Tatiana Ghidirimschi, a spus la evenimentul de semnare, că implementarea acordului vine să sporească accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la servicii oftalmologice îmbunătățite. Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 5 ani.

În Republica Moldova sunt la evidență peste 10 mii de persoane cu deficiențe de vedere. În majoritatea spitalelor din țară există secţii oftalmologice. La fel, sunt centre private care prestează servicii oftalmologice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *