Actualitate

SFATURI UTILE pentru reducerea vergeturilor din timpul sarcinii

Multe gravidute apelează la diverse creme şi unguente pentru a se proteja împotriva vergeturilor, însă acestea nu sunt de ajuns. De-a lungul timpului, mai multe studii au scos la iveală că 90% dintre femeile însărcinate au vergeturi. Genetică joacă un rol important în apariţia vergeturilor, însă există modalităţi de a reduce numărul acestora. Iată câteva dintre ele:

1. Fă cât mai multă mişcare

Specialiştii ne învaţă că mişcarea promovează o mai bună circulaţie sanguină la nivelul pielii, menţinând-o astfel suplă şi elastică. Nu pierde orice pretext să faci din plin mişcare în perioada sarcinii şi păstrează un stil de viaţă activ ieşind des la plimbări. Poţi face chiar şi sport, mai ales dacă nu ai fost sedentară până să devii mămică, însă la o intensitate ceva mai redusă a antrenamentelor.

2. Ai grijă la hidratare

Apă este cheia menţinerii hidratarii şi funcţionează pentru o sarcina sănătoasă, în acelaşi timp menţinându-ţi pielea elastică. Pe măsură ce burtică îţi creşte, cu cât pielea are mai multă elasticitate, cu atât ai mai multe şanse de a reduce numărul vergeturilor.

3. Hrăneşte-ţi pielea

Vitaminele E, C şi zincul sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a susţine sănătatea pielii şi dezvoltarea colagenului, care ajută, la rândul sau, la unitatea straturilor tegumentare. Pentru această, trebuie să mănânci fructe şi legume portocalii, citrice, nuci şi seminţe, carne macră şi linte.

4. Redu stresul

Potrivit medicilor, dacă te simţi stresată, pielea ta va reacţiona, nemaifiind capabilă de a se regenera, fapt ce poate duce la apariţia unui număr mai mare de vergeturi. Aşadar, cu cât eşti mai calmă şi relaxată, cu atât vei avea mai puţine vergeturi!
5. Masează-ţi burtă des şi bine
Folosirea lotiunilor ce conţin unt de cacao şi de sheâ pentru masajul pielii de 3-4 ori pe zi poate duce la diminuarea vergeturilor în timpul sarcinii. Secretul este să masezi pielea în profunzime, nu doar să dai pe deasupra cu nişte loţiune.

6. Fă exfolieri cu ovăz

Nu numai că ovăzul reprezintă o cale perfectă pentru a-ţi calmă pielea iritată, dar, dacă este aplicat în măşti şi tratamente homemade, are acţiune exfoliantă, scapandu-te astfel de celulele moarte de piele.

7. Ia în greutate încet

Cu cât vei lua mai repede în greutate în timpul sarcinii, cu atât pielea se va întinde mai repede. Acest lucru va duce la mărirea riscului apariţiei vergeturilor, deoarece pielea ta se află într-o stare de şoc provocată de îngrăşarea bruscă. Aşadar, fă tot posibilul pentru a lua moderat în greutate. Nu uită că „a mânca pentru doi“ nu înseamnă porţii duble, ci alegerea acelor alimente cu un aport maxim de nutrienţi.

Sursa:  SFATULPARINTILOR.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *