Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 20 Martie 2017, ora 14:34

SIS confirmă reținerea ex-deputatului democrat într-un dosar de spionaj

Marime Font

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) confirmă reținerea la 17 martie a ex-deputatului democrat Iurie Bolboceanu într-un dosar în care este învinuit de spionaj și trădare de patrie. Surse sigure din cadrul anchetei au declarat pentru Ziarul de Gardă că este vorba despre un „caz de spionaj clasic”, iar „probe suficiente” au fost acumulate, atât în cadrul perchezițiilor, cât și investigațiilor preliminare. De asemenea, sursa ZdG a declarat că „R. Moldova este ținta mai multor acțiuni de spionaj, atât din vest, cât și din est”.

La ora 14.00, SIS și Procuratura Generală vor susține o conferință de presă în care vor fi oferite detalii despre acest dosar, precizează sursa ZdG.


Alexandru Grudin Foto: dubossary.ru
La 19 martie, Newsmaker.md a scris că ex-deputatul din partea Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu, a fost reţinut vineri, 17 martie, de către organele de drept, fiind învinuit de spionaj şi de trădare de patrie. Bolboceanu ar fi reţinut după ce la domiciliul lui au avut loc percheziţii, umărirea penală pe numele deputatului fiind pornită încă în 2016. Din documentele citate de newsmaker.md rezultă că Bolboceanu ar fi avut o relaţie cu adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Chişinău, Alexandr Grudin.Contactat de ZdG, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Eugen Roșca a declarat că la acest moment nu poate confirma sau infirma reținerea lui Iurie Bolbocean și a declarat că instituția va reveni mai târziu cu informații.

Iurie Bolboceanu a figurat in celebrul dosar de corupere a deputatilor din Parlamentul R. Moldova. La 6 martie 2014 acesta s-a retras din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. După părăsirea fracțiunii PD, Iurie Bolboceanu spunea că viziunile sale nu mai coincid cu cele ale fracțiunii și că nu se mai regăsește în acest partid. Tot el spunea că „eu văd puțin altfel dirijarea lucrurilor în R. Moldova. Atunci când nu se îndeplinește nici minimul promisiunilor electorale, trebuie să-ți pui un semn de întrebare”.

Reprezentanții Ambasadei F. Ruse în R. Moldova, pe care i-am întrebat despre acuzațiile la adresa lui Iurie Bolboceanu, precum că ar fi avut o legătură cu ajutorul ataşatului militar al Rusiei în Moldova, Alexandr Grudin, ne-au solicitat să trimitem întrebările la adresa electronică a serviciului de presă pentru a primi ulterior un răspuns. 


Zdg.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md