Ultima oră

SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Puterea ordonă reluarea operaţiunilor ANTITERORISTE în estul ţării. Separatişti proruşi au tras într-un avion militar ucrainean

UPDATE 20:02 Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice, informează AFP.

Operaţiunea antiteroristă fusese suspendată pe durata Paştelui.
 
"Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării", a declarat Turcninov.

Preşedintele interimar a dat acest ordin după descoperirea a două cadavre care prezentau semne de acte de tortură. Unul dintre cadavre pare a fi al unui oficial local din cadrul partidului prooccidental Batkivşcina, condus de Iulia Timoşenko. Conform presei ucrainene, este vorba de Vladimir Ribak, găsit mort în apropierea oraşului Slaviansk.

"Teroriştii care au luat ostatică întreaga regiune Doneţk au mers prea departe", a avertizat Turcinov.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul militar de recunoaştere era deasupra oraşului Slaviansk, unde sunt numeroşi insurgenţi proruşi.

"Indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul spre un avion de tip AN-30, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra oraşului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fără probleme", a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *