Actualitate

Solidaritate umana: 13 mii de lei pentru sinistratii din Haiti

La 31 ianuarie a luat sfarsit campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Haiti, initiata de Misiunea religioasa catolica Caritas Moldova si Biserica Catolica din Moldova, care si-au pus drept scop colectarea de fonduri pentru sinistrati. Astfel, de-a lungul celor opt zile in care s-a desfasurat actiunea, au fost amplasate cutii pentru donatii in fiecare parohie a Bisericii Catolice precum si in fiecare filiala Caritas din Moldova, unde orice doritor a putut dona o suma de bani.

Desi nu au ramas total indiferenti, moldovenii nu s-au prea inghesuit sa ofere bani pentru cei aproape 200 de mii de raniti si alte sute de mii de sinistrati ramasi fara adapost. Astfel, conform spuselor coordonatorului de proiect Caritas Moldova, Irina Oriol, au fost colectate circa 13 mii de lei, dintre care niciun leu nu a fost transferat pe contul bancar al Misiunii.

Mihaela Moroseac, asistent administrativ al directorului Caritas Moldova, a afirmat ca, tinand cont de proportiile tragediei din Haiti, la baza acestei actiuni de caritate sta si dorinta de a demonstra ca „desi suntem o tara cu multe probleme, prin eforturi comune putem contribui macar putin la ameliorarea situatiei”. Mihaela Moroseac a subliniat faptul ca „lumea s-a implicat mai putin decat s-a preconizat, probabil pentru ca se considera ca si noi nu suntem o tara bogata”.

Cei 13 mii de lei colectati vor fi transferati pe contul Caritas Haiti. Aceasta nu este unica initiativa de ajutorare a populatiei haitiene. Amintim ca Guvernul R. Moldova a trimis, la trei zile dupa producerea catastrofei, un ajutor de 100 de mii de dolari pentru depasirea consecintelor si reconstructia insulei dupa cutremurul devastator.

Haiti este una dintre cele mai sarace tari din lume. La 12 ianuarie a fost lovita de un puternic seism de sapte grade pe scara Richter, urmat de cel putin alte 25 de replici violente. Potrivit Ministerului haitian de Interne, citat de AFP, in urma catastrofei si-au pierdut viata peste 112 mii de persoane si alte 194 de mii au fost ranite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *