Actualitate

Spălatul mâinilor

Procedura aceasta, a spălatului pe mâini, ne trimite spre președintele nostru, ales de toți și de toate. A mers și el în Europa, la Bruxelles, se zice că într-o vizită oficială, de fapt, el a prezentat partidul propriu, fără să țină cont de oamenii din statul pe care-l conduce.

A ajuns. S-a spălat pe mâini cu apă și săpun și a mers la o întâlnire cu președintele CE Donald Tusk. A declarat că UE nu e pentru noi, nu ne-a dat nimic bun. A dat mâna cu demnitarul european, s-a pozat, apoi repede, consultat de Ivan Ceban, și-a spălat mâinile cu votcă rusească. (Se zice că sluga lui poartă o sticlă de votcă în buzunarul de la piept.)

Se spală Dodon pe mâini și merge la Parlamentul European, unde se întâlnește cu președintele acestui for important, Antonio Tajani. Acesta i-a plăcut lui Dodon ceva mai mult, chiar l-a invitat să viziteze R. Moldova. Apoi, cu o mână de gheață, a dat mâna cu acesta, a pozat și iute s-a apropiat de Ivan Ceban, a luat sticla (deja cunoscută) și și-a spălat mâinile cu votcă rusească. Asta da dezinfecție!

La NATO, Dodon a fost întâlnit de către secretarul adjunct al Organizației, Rose Gottermaeller. La tribuna, de la finalul întâlnirii, Dodon sta țeapăn, vădit tensionat. Poate nu i-a plăcut nivelul la care a fost primit sau n-a fost înțeles: Nu vrem armate străine pe pământul nostru străbun, acceptăm doar armatele „frățești” ale F. Ruse. În grabă, a dat mâna, a pozat și aproape alergând, și-a clătit mâinile cu „sfânta” votcă rusească.
La aeroport I. Dodon și-a mai spălat o dată „mâinile curate” și s-a întors să ne fericească.

N.B. Despre niște „mâini curate” s-a mai scris, cred, n-ați uitat!

Alexandra Tănase
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *