Cultură

Spectacolul “Pomul Vieţii” a adunat cele mai multe premii în cadrul Galei UNITEM

Astfel, „Pomul Vieţii”, pus în scena teatrului „Mihai Eminescu”, a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic, fiind înmânat de Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc. În cadrul discursului său de felicitare, dumnealui a menţionat că "din momentul când am intrat în politică, am regăsit în acest domeniu multe trăsături caracteristice domeniului teatral. În politică, la fel ca în teatru, există şi scenă, dar şi culise… Şi actori pozitivi, şi actori negativi… Şi ficţiune, şi adevăr… Şi tragedie, şi comedie… Şi nobleţe, dar şi trădare… ”. Vlad Plahotniuc este de părere că în domeniul teatral există mai multă dăruire de sine şi mai multă vocaţie.
Potrivit dumnealui, în teatru, „selecţia profesională lucrează de regulă în favoarea oamenilor cu adevărat talentaţi. Şi acesta este marele avantaj şi câştig al teatrului în raport cu politicul. Sperăm că şi politicul, cândva, va atinge nivelul de performanţă specific teatrului”.
De remarcat faptul că premiu pentru cel mai bun spectacol a fost oferit şi spectacolului "Mireasa Ţarului" de Nikolai Rimski-Korsakov jucat pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet. Printre oaspeţii de onoare invitaţi la eveniment a fost şi Dl Ion Caramitru, preşedintele Uniunii Teatrale din România, iar din juriul Galei au făcut parte Constantin Cheianu, Victoria Melnic, Sandu Leancă, Pavel Pelin şi Sandu Vasilache (preşedinte).

În total, au fost acordate 15 premii şi medaliile „Eugeniu Ureche”, „Constantin Constantinov”, „Sandri Ion Şcurea”, „Veniamin Apostol”, „Leonid Cemârtan”, „Anatol Pânzaru”.

Fundația EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentați şi dezavantajaţi din Republica Moldova.
Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *