UE / Nato

Standard & Poor’s: Nu avem motive să reanalizăm perspectiva negativă atribuită ratingului Marii Britanii

În urma referendumului din iunie 2016 privind ieșirea țării de UE (Brexit), S&P a revizuit în scădere cu două trepte ratingul "AAA" atribuit Marii Britanii, fiind prima dată când a efectuat o astfel de retrogradare majoră la o țară care beneficia de cel mai ridicat calificativ.

Premierul Theresa May a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

”Procesul legat de articolul 50 este acum în desfășurare și în concordanță cu dorințele poporului britanic, Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric din care nu poate exista cale de întoarcere”, a declarat Theresa May.

Moritz Kraemer a explicat că discursul premierului britanic a fost în mare parte conform așteptărilor și "nu au existat surprize", deși tonul a fost "mai conciliator decât ar fi putut fi".

"Guvernele din UE știu că vor trebui să discute despre Brexit cu onestitate", a afirmat oficialul S&P, într-un interviu acordat Reuters.

Evoluția economiei britanice a depășit așteptările, ceea ce a ridicat probleme dacă perspectiva negativă atribuită de S&P este încă justificată.

În opinia lui Kraemer, perspectiva este justificată.

"Nu am văzut nimic în ultimele luni care să ne facă să regândim perspectiva negativă atribuită atribuită ratingului Marii Britanii", a explicat directorul diviziei de ratinguri suverane a S&P.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *