Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

Timpul Liber 5 Martie 2012, ora 09:49

StarNet a intrat în “jocul minţii”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Aproximativ 200 de de elevi din Moldova participă în această perioadă la primul Campionat al Republicii Moldova la Şah, susţinut de compania StarNet.

Academia Naţională de Şah din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi cu susţinerea companiei StarNet, a deschis în 2 martie primul Campionat al Republicii Moldova la Şah între elevi. Aproximativ 200 de elevii, cu vîrste cuprinse între 7 şi 17 ani, din întreaga ţară, scriu în această perioadă istoria sportului minţii juvenil din Moldova.

„Ne bucurăm că putem susţine tinerii care practică acest sport inteligent. Şahul este un exerciţiu de posibilităţi infinite pentru minte, care dezvoltă capacităţi mentale pe care copiii le pot aplica în viaţă: concentrare, gândire critică, rezolvare a problemelor, planificare strategică, creativitate. StarNet susţine cu mare drag evenimentele şi iniţiativele dedicate readucerii acestui sport în actualitate, iar colaborarea de doi ani cu Academia Naţională de Şah face posibil ca să contribuim împreună la dezvoltarea intelectuală a tinerilor”, Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.
“Campionatul Republicii Moldova la Şah între elevi este cea mai mare competiţie şcolară de şah organizată în Moldova şi ea face parte din iniţiativele care au menirea să crească popularitatea şahului în rândurile tinerei generaţii. Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii incomparabile celor care îl practică încă din copilărie, de aceea încurajez părinţii să-şi orienteze copiii spre practicarea acestui joc. Mulţumim companiei StarNet că susţine şahul din Moldova şi oferă premii pentru toţi copiii implicaţi în aceste acţiuni. Prin această colaborare putem scoate în evidenţă calitatea micilor şahişti moldoveni, cei care, prin rezultatele lor deosebite, fac o imagine atât de frumoasă sportului şi ţării noastre”, Viorel Iordăchescu, Preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova.Marea competiţie are loc la liceul "Antioh Cantemir" din capitală până pe 11 martie. Campionatul are loc în două etape: turneul individual (02-06 martie), în care se vor stabili premianţii printre băieţi şi printre fete, şi proba pe echipe (6-11 martie). Tinerii campioni vor primi cadouri şi diplome pentru performanţele obţinute.

D.C.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md