Timpul Liber

StarNet a intrat în “jocul minţii”

Academia Naţională de Şah din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi cu susţinerea companiei StarNet, a deschis în 2 martie primul Campionat al Republicii Moldova la Şah între elevi. Aproximativ 200 de elevii, cu vîrste cuprinse între 7 şi 17 ani, din întreaga ţară, scriu în această perioadă istoria sportului minţii juvenil din Moldova.

„Ne bucurăm că putem susţine tinerii care practică acest sport inteligent. Şahul este un exerciţiu de posibilităţi infinite pentru minte, care dezvoltă capacităţi mentale pe care copiii le pot aplica în viaţă: concentrare, gândire critică, rezolvare a problemelor, planificare strategică, creativitate. StarNet susţine cu mare drag evenimentele şi iniţiativele dedicate readucerii acestui sport în actualitate, iar colaborarea de doi ani cu Academia Naţională de Şah face posibil ca să contribuim împreună la dezvoltarea intelectuală a tinerilor”, Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.
“Campionatul Republicii Moldova la Şah între elevi este cea mai mare competiţie şcolară de şah organizată în Moldova şi ea face parte din iniţiativele care au menirea să crească popularitatea şahului în rândurile tinerei generaţii. Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii incomparabile celor care îl practică încă din copilărie, de aceea încurajez părinţii să-şi orienteze copiii spre practicarea acestui joc. Mulţumim companiei StarNet că susţine şahul din Moldova şi oferă premii pentru toţi copiii implicaţi în aceste acţiuni. Prin această colaborare putem scoate în evidenţă calitatea micilor şahişti moldoveni, cei care, prin rezultatele lor deosebite, fac o imagine atât de frumoasă sportului şi ţării noastre”, Viorel Iordăchescu, Preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova.

Marea competiţie are loc la liceul "Antioh Cantemir" din capitală până pe 11 martie. Campionatul are loc în două etape: turneul individual (02-06 martie), în care se vor stabili premianţii printre băieţi şi printre fete, şi proba pe echipe (6-11 martie). Tinerii campioni vor primi cadouri şi diplome pentru performanţele obţinute.

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *