Actualitate

Ştefan cel Mare citeşte un ziar: original sau defăimător?

Ştefan cel Mare şi Sfânt coboară de pe soclu, îşi aruncă spada şi citeşte un ziar. Aparent, pare o imagine ruptă din basme, dar specialiştii avertizează: "Se neglijează o Lege, care stipulează clar ce este un Simbol cu statut de emblemă naţională complementară!"

Părerile publicului, în ceea ce priveşte originalitatea spotului video, sunt împărţite, însă specialiştii atrag atenţia: acest spot video nu este nici haios, nici original.

Vlad Mischevca, membru al Comisiei naţionale de Heraldică şi doctor în istorie a spus, cu referire la acest spot video, că arată foarte sumbru, neinspirat şi defăimător la adresa însuşi a monumentului, cu statut de emblemă neoficială la categoria „Monumente de for public” şi nu este permisă o asemenea publicitate dubioasă. Mediatizarea într-un mod grotesc de animaţie computerizată a acestui vestit monument nu poate să ne provoace decât stupoare şi să ştirbească din grandoarea emblematică a Monumentului.

Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău face parte din Lista candidaţilor la statutul de embleme naţionale complementare, la categoria Monumentul Naţional. În plus, această imagine emblematică urmează să apară şi în paginile noului paşaport biometric al cetăţenilor RM și este tipărit pe toate bancnotele emise de Bănca Națională a Republicii Moldova.

Ziarul "Jurnal de Chişinău" a realizat un spot în care a apare domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *