Actualitate

Studiu: 82 % dintre moldovenii privesc zilnic televizorul

Potrivit cercetări, 53% dintre locuitori țării noastre se uita câte 2, 3 ore zilnic la TV în timpul săptămânii, iar în weekend numărul telespecatorilor crește.

Astfel, în aceste zile consumul de televiziune creşte la aproape 4 ore: 28% dintre moldoveni petrec de la 4 la 6 ore in fața televizorului, iar alte 12% – mai mult de opt ore.

Din acest studiu se vede că aproape jumătate din populație (46%) recepționează servicii de televiziune de la operatorul Moldtelecom, în timp ce un sfert spun că nu au un abonament la un furnizor de servicii de televiziune.

La capitolul calitatea imaginii, doar un sfert dintre moldoveni (24%) spun că „au auzit de tehnologia HD/High Definition pentru serviciile de televiziune”. Astfel, doar 15% dintre ei consideră importantă abilitatea viitorului televizor de a reda în HD. În aceste condiții doar unul din zece (9%) moldoveni preferă să urmărească emisiunea preferată în HD.

În Republica Moldova sa constata că, aproximativ 60% dintre moldoveni au mai mult de un televizor în gospodărie.

Datele prezentate de Mihai Ursoi, Country Manager al SES Astra România, Bulgaria şi Republica Moldova demonstrează că moldovenii preferă să se relaxeze în fața televizorului pentru că este cea mai mai comodă și mai ieftine metode de petrecere a timpului liber.

Topul preferinţelor moldovenilor în materie de televiziuni este condus de Prime TV, urmat de Moldova1 şi JurnalTV. 

Studiul „Indexul consumului de televiziune în Republica Moldova” este parte dintr-o cercetare mai amplă dezvoltată de SES Astra pe piețele din România, Republica Moldova și Bulgaria. Datele pentru Republica Moldova au fost colectate la finalul lunii aprilie anul curent și au un eșantion reprezentativ la nivel național. Marja de eroare a studiului este de +/- 5%.

SES este operatorul de sateliți de talie mondială cu o flotă de peste 50 de sateliți geostaționari. Compania oferă servicii de comunicații prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conținut și servicii de internet, operatorilor de rețele mobile și fixe, precum și organizațiilor comerciale și guvernamentale din întreaga lume.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *