Actualitate

SUA a donat Armatei Naţionale un lot de echipament medical în sumă de 300 mii de dolari

Ala Diaconu, ofițer de presă din cadrul Ministerului Apărării, a comunicat pentru agenție că donația a fost oferită cu sprijinul organizației neguvernamentale americane „Project C.U.R.E” prin Programul de Prevenire HIV/AIDS al Departamentului Apărării al SUA.

Potrivit comandantului aplicațiilor din partea Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Alexandru Leşan, la exercițiu au fost antrenate 44 cadre medicale din unităţile şi instituțiile medico-militare ale Armatei Naţionale şi 20 militari din serviciul medical al Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, SUA. Conform scenariului, medicii militari ai Armatei Naţionale, în comun cu cei americani, au simulat un exercițiu de asistență medicală la etapa prespitalicească în cazul unui incident cu apariția victimelor în masă. Personalul medical a acționat la mai multe locuri de instrucție, inclusiv decontaminarea chimică, secțiile urgențe medicale, evacuare medicală, combaterea stresului de luptă etc.

Exercițiul „Falcon Medic 2016” face parte din Programul Nursing implementat în Armata Națională cu sprijinul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord începînd cu anul 2013. Acesta este al doilea exercițiu moldo-american, organizat în luna mai curent pe teritoriul Republicii Moldova, primul fiind „Dragoon Pioneer 2016”, care a avut drept scop instruirea comună a subunităților de geniu şi creșterea nivelului de interoperabilitate dintre armatele Moldovei și SUA. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *