Actualitate

SUA: Noi detalii din ancheta fostului consilier Michael Flynn

Investigatorii analizează de asemenea dacă plăți din partea unor clienți străini către Flynn și compania sa, Flynn Intel Group, acum inactivă, au fost ilegale, potrivit informațiilor oferite de două surse diferite aflate la curent ancheta mai largă a activitățile de afaceri ale lui Flynn.

Acestea includ plăți făcute de trei companii rusești și de o altă companie din Olanda, Inovo, controlată de omul de afaceri turc Ekim Alptekin, potrivit surselor citate, scrie Agerpres.ro.

Este pentru prima dată când apar informații privind anchetarea de către FBI a activității lui Bijan Kian. Acesta a avut un rol central în asigurarea și supravegherea contractului Inovo, au spus două persoane care au cunoștință de proiect.

Nu este însă clar dacă Kian este vizat direct de ancheta penală sau dacă investigatorii încearcă de fapt să înțeleagă cum opera compania lui Flynn.

O persoană intervievată recent de FBI în legătură cu ancheta care îl vizează pe Flynn au spus că agenții diviziei penale a FBI s-au interesat despre Kian și activitatea sa în proiect la fel de mult cât au făcut și în cazul lui Flynn.

Kian nu a răspuns la solicitările repetate de a face un comentariu, la fel și avocatul pe care el l-a angajat recent, Robert Trout, precizează Reuters. FBI a refuzat să facă orice comentariu.

Avocatul lui Flynn, Robert Kelner, nu a răspuns la solicitările de a-și exprima o poziție. Omul de afaceri Ekim Alptekin a refuzat să facă vreun comentariu pentru acest material, însă luna trecută a declarat pentru Reuters că este mulțumit cu activitatea Flynn Intel Group și a negat orice nereguli.

FBI anchetează dacă firma de consultanță a lui Flynn a făcut lobby în favoarea Turciei — după ce a fost plătită cu 530.000 de dolari de Inovo, a relatat Reuters la începutul acestei luni.

Ancheta federală este condusă de un procuror special, Robert Mueller. Acesta are un mandat să investigheze contactele dintre Rusia și echipa de campania a lui Trump și orice alte aspecte conexe.

Flynn a fost concediat de administrația Trump în februarie după ce unii oficiali au spus că el a mințit în legătură cu o serie de discuții telefonice avute în decembrie cu ambasadorul Rusiei. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *