Ultima oră

Subvenţionarea în agricultură va fi plafonată

Accentul va fi pus pe susţinerea producătorilor agricoli mici şi mijlocii. De aceea, a fost stabilit un plafon maxim de 2,5 milioane de lei de care poate benefica un producător, pe toate măsurile de subvenţionare. În cazul asocierii producătorilor agricoli, grupurile de producători vor beneficia de subvenţii în sumă de până la 4 milioane de lei.

În regulament sunt stabilite plafoane şi pentru fiecare din măsurile de subvenţionare. De exemplu, plafonul pentru stimularea creditării de la bănci va fi de 100 de mii lei, pentru stimularea riscurilor în agricultură – 300 de mii de lei, pentru stimularea procurării tehnicii agricole – 200 de mii de lei. Subvenţii mai mari vor fi acordate pentru măsurile ce vizează crearea infrastructurii post-recoltare – până la 2,5 milioane de lei pentru un beneficiar, construcţia de sere, construcţia de ferme zootehnice – până la 2 milioane de lei.

Mărimea fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul curent constituie 610 milioane de lei. Reprezentanţii asociaţiilor producătorilor solicită ca acest fond să fie de două ori mai mare.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *