Internațional

Sute de părinţi, arestaţi pentru că au refuzat vaccinarea copiilor. Guvernul pakistanez a declarat “război” poliomielitei

Administraţia locală spune că ei nu vor fi eliberaţi până când nu îşi dau acordul scris de vaccinare a copiilor, scrie BBCNews online.

Talibanii se opun campaniilor de vaccinare împotriva poliomielitei şi au agresat, în repetate rânduri, personalul medical implicat în acest tip de acţiuni.

Guvernul pakistanez a declarat "război" bolii. "Am decis să ne ocupăm de cei care refuză, cu o mâna de fier. Oricine nu acceptă va fi trimis la închisoare", un declarat un oficial de la Peshawar. Pakistanul are cel mai mare număr de cazuri de poliomielita la nivel global.

În 2014, cazurile de poliomielita din ţară au fost cele mai numeroase din ulrimii 14 ani, adică 306. În iunie 2014, OrganizaNia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat că tuturor celor care călătoresc în Pakistan să le fie administrat vaccinul antipoliomielita pentru un preveni răspândirea bolii.

Talibanii consideră că vaccinarea antipolio este o metodă de spionaj sau o conspiraţie pentru a-i steriliza pe musulmani.

sursa:hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *