Astăzi 16 Ianuarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:25
Abonamente

Actualitate 3 Ianuarie 2018, ora 15:36

Tânărul condamnat pentru omorul Cristinei Parhomenco din Strășeni a violat un coleg de celulă. Care este ipoteza specialiștilor

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Medicii legiști confirmă violul asupra minorului aflat în aceeași celulă cu unul dintre ucigașii Cristinei Parhomenco, tânăra de 14 ani omorâtă cu bestialitate, vara trecută, la Strășeni. Verdictul a fost dat ieri, după ce victima a fost examinată. La rândul lor, procurorii municipali au deschis un dosar penal pe acest caz scrie DESCHIDE.MD

 Sursele Deschide.MD spun că, potrivit declarațiilor preliminare, agresorul i-ar fi propus victimei să întrețină relații sexuale benevole. Discuția ar fi avut loc în dimineața zilei de 29 decembrie. Minorul a fost violate în seara aceleași zile, după ce refuzase propunerea colegului său de celulă.

Aceleași surse ne-au spus că infracțiunea a fost comisă fără ca angajații DIP să cunoască despre acest lucru. Băiatul nu a bătut în ușă și nu a cerut ajutorul gardienilor, invocând frica față de ceilalți deținuți.A doua zi, pe 30 decembrie, victima a făcut o plângere la directorul Penitenciarului nr.13. Băiatul a fost izolat imediat, iar specialiștii îi acordă asistența psihologică necesară.

Am încercat să obținem o confirmare a informațiilor obținute de reporterii noștri, dar comunicatorii DIP au invocat sensibilitatea cazului și ne-au recomandat să ne limităm la informațiile din comunicatul remis ieri.

Trebuie să precizăm că în comunicat se menționa despre fapul că agresorul ar fi atacat și personalul din penitenciar, în care au avut de suferit doi angajați.

Amintim că cei trei minori au fost condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte 6 ani şi 8 luni privaţiune de libertate pentru omorul minorei Cristina Parhomenco. Ulterior, aceștia s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost omorâră la 25 noiembrie, 2016. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit. Victima a fost găsită peste câteva zile într-o construcţie părăsită.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Ianuarie 2018, ora: 16:07

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?...

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Ianuarie 2018, de Pavel Păduraru

CONFIRMAT OFICIAL! „Violul de la Orhei” din 2014 a fost o minciună

Procuratura mun. Chișinău l-a scos de sub urmărire penală pe singurul tânăr învinuit de viol în acest dosar și a constatat că presupusa crimă nu a avut loc

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md